Bella Italia: Lancia

Bella Italia: Lancia

Mitä syntyy, kun yhdistetään neliovinen perheauto ja Ferrarin valmistama 32-venttiilinen V8? Lancia Thema 8.32:n nimen juuret tulevat kahdeksasta sylinteristä ja 32-venttiilistä. Ferrarin ja Ducatin tehtailla valmistettu moottori on muokkaus Ferrari 308:n ja Mondialen Quattrovalvole-koneesta.

_MG_0932

Huipputehoa ja kilpamoottorin kireää ääntä värinättömyyden eteen uhraavista muutoksista huolimatta Theman 3-litraisesta koneesta irtoaa versiosta riippuen 205 – 215 hevosvoimaa. Bella Italiassa esillä ollut yksilö kuitenkin poikkeaa hieman vakiosta. Tyylikkään moottorin vieressä lepää kompressoriahdin, ja keulalle on lätkäisty välijäähdytin. Viritykset nostanevat vakiona melko tasaisesti Thema 2.0 Turbo 16V:n kanssa liikkuneen Thema 8.32:n suorituskyvyn odotustenmukaiselle tasolle.

_MG_0922

Kun puhutaan Lanciasta ja suorituskyvystä, kaikki keskustelut vievät Delta HF Integraleen. Giugiaron piirtämän, hennon ja haavoittuvaisen näköisen Delta-perheauton kasvutarina rallimaailman yhdeksi kirkkaimmista ikoneista lienee pääpiirteissään tuttu. Ja kasvutarina se todellakin on, katsokaa Integrale Evoluzione II:n kaarilevikkeitä!

_MG_0930_MG_0920

Deltalla on kiistatta tärkeä asema Lancia-harrastajien keskuudessa, mutta mahtui alueelle muutakin.

_MG_0931

Nykyään varsin harvinaiseksi käynyt Lancia Beta oli esillä kahtena kauempaa saapuneen variaationa. HP Executive on kilvistä päätellen tullut näyttäytymään kenties kesälomareissun yhteydessä.

_MG_0913Zagato-mallinimi paljastaa tämän yksilön matkanneen elämänsä aikana menopaluu-reissun Yhdysvaltoihin. Euroopassa mallia myytiin nimellä Beta Spider.

_MG_0934Tunnistatko auton? Lancia Kappa on Suomenkin teillä ajoittain nähty laite, mutta sen hyvin harvinainen (3263 kappaletta) Coupé-versio lienee harvalle tuttu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: