Tehdasvierailu Valmet Automotivelle

Uudenkaupungin autotehdas: hitsaamon tuotantolinjalla syntyy uusi Mercedes-Benz GLC.

Uudenkaupungin autotehdas on tuttu nimi suurimmalle osalle suomalaisista. Autonvalmistus alkoi Saabista, mutta matkan varrelle on mahtunut automerkeistä myös muun muassa Talbot, Opel, Lada, Porsche ja Fisker. Omistussuhde on vaihtunut useampaan otteeseen ja Valmet Automotivena tunnetun yrityksen omistavat tällä hetkellä Pontos (39%), Tesi (39%) ja CATL (22%).

Näistä tuorein omistaja on kiinalainen akkuvalmistaja Contemporary Amperex Technology Limited. Kyseessä on maailman kolmanneksi suurin autoteollisuuden akkuvalmistaja. Tämä petaa tulevaisuutta Valmet Automotivelle sähköautojen valmistukseen.

Toinen tuore uutinen Uudenkaupungin suunnalta on Semconin Saksassa sijaitsevien suunnittelupalveluiden osto osaksi Valmet Automotivea. Kauppaan kuuluu myös testaustoimintaa Espanjassa. Myöskään Semconin myötä siirtyvien kontaktien arvoa ei tule aliarvioida. Yhteys Mercedes-Benziin luotiin aikanaan Karmannin Osnabrückin toimintojen oston kautta.

Tällä hetkellä valmistus keskittyy kuitenkin Mercedes-Benzin polttomoottoriautojen ympärille. A-sarjaa tehtaalla on valmistettu jo pidempään ja nyt on aloitettu myös GLC-katumaasturin valmistus. Osoituksena menestyksekkäästä vuodesta Valmet Automotive voitti Daimler Supplier Awards 2016 -gaalatilaisuudessa Mercedes-Benz Cars –divisioonan parhaan kumppaniyrityksen palkinnon.

Valmet Automotiven tehdas ei suinkaan ole pelkkä kokoonpanolinja, sillä tehdasalue sisältää myös hitsauslinjaston. Tekniikasta kiinnostunutta tehdas varmasti innostaakin, sillä siellä sijaitsee sekä eniten robotteja että suurimmat yksittäiset robotit Suomessa.

GLC:n tuotantoa varten Uuteenkaupunkiin rakennettiin Suomen suurin robottihitsaamo. Sen 316 robottia ovat silti vain hieman yli puolet koko tehtaan robottimäärästä. GLC-hitsaamon automaatioaste on 95% ja se on nousemassa 98% asti. Tämä on kansainvälisestikin huipputasoa.

Uusikaupunki ei kuitenkaan makaa laakereillaan. Tavoitteena on kasvaa Suomen suurimmaksi tehtaaksi. Suurrekrytonti on jo käynnissä ja tarjolla on yli 1 000 työpaikkaa vuonna 2017. Rekrytointi toteutetaan portaittain usean kampanjan avulla, jotka rakentuvat Autotehtaan Sankarit -brändin ympärille. Uudessakaupungissa kirjoitetaan Suomalaista menestystarinaa, jolle toivomme onnellista loppua.

valmet_0167

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: