Bella Italia: Ferrari & Maserati

Bella Italia: Ferrari

Pohjois-Italiaa halkovan tasangon etelälaidalla sijaitsee merkillinen paikka nimeltä Modena. Roomalaisten perustaman keskuksen kaunis vanha kaupunki olisi kuin mikä tahansa arvokkaasti säilynyt keskus, ellei rauhallista idylliä rikkoisi satunnaiset  äänekkäät ja värikkäät autot. Vain lyhyen kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista sijaitsee perinteikäs Maserati. Modenan hallintoalueeseen kuuluvalla maaseudulla, vain varttitunnin ajomatkan päässä keskustasta, sijaitsevat Ferrari ja Pagani. Lamborghinin ja Ducatin tehtaat ovat vain hivenen Modenan ulkopuolella, joitakin satoja metrejä Bolognan kaupungin puolella.  Lukuisat julistevalmistajat ympäri maailman lienevät hyvin kiitollisia modenalaisten rakkaudesta nopeisiin, tehokkaisiin ja kauniisiin autoihin.

_MG_0990

Yhdeksänkymmentäluvulla Ferrari teki kunniaa kotikylälleen Maranellolle V12-koneisen 550 Maranellon myötä. Muutamaa vuotta myöhemmin julkaistiin toisena kunnianosoituksena 360 Modena.

_MG_0891

Klassisempaa Ferraria Bella Italian viheriöillä edusti viimeistä yksityiskohtaa myöten täydellinen 512BB. Berlinetta Boxerina tunnettu malli oli seitsemänkymmentäluvulla Ferrarin ase Lamborghini Countachia vastaan.

_MG_0989

Berinetta Boxer -nimi juontaa juurensa auton rakenteesta: suljettu ohjaamo ja V12-moottori 180° sylinterikulmalla. Boxer-nimestä huolimatta kyse ei ole bokserista, sillä vastakkaiset sylinterit eivät sytytä samanaikaisesti. Käynniltään moottori vastaa perinteistä V12-konetta. Pitkittäin, vaihteiston yläpuolelle, sijoitettu voimanlähde on varsin hyvin nähtävillä valtavan konepeiton alla.

_MG_0987Berlinetta Boxerin inspiroimia linjoja voi havaita myös kahdeksankymmentäluvun alussa esitellyssä kahdeksansylinterisessä 308:ssa. Kuvan targakattoinen malli kulkee lisänimellä GTS.

_MG_0992

Perinteitä kunnioittaen valtaosa tapahtumaan saapuneista Ferrareista olivat väriltään punaisia, mutta mahtui mukaan myös hopeinen 360 Modena sekä ruskea 400i.

_MG_0980

Punaisesta väristä ei ollut pulaa myöskään tämän tuplaturbo-V6:lla varustetun Quattroporten sisustassa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana auton ohjauspyörä on lainattu Alfa Romeosta.

_MG_0986

Maseratin pääedustus Mustialan Kartanon pihamailla perustui pääasiassa Biturbo-mallisarjaan, jota edustaa hienosti tämä hyvin säilynyt 2.8-litrainen 222E  80-90 -lukujen taitteesta.

_MG_0888Viime vuosikymmenen Maserati-edustus oli upean 4.2-litraisen Maserati Coupén hallussa. Malli pohjautui aiemmin mainitun V6 biturbo -moottorin viimeiseen kehitysversioon, bumerangimaisista takalampuista tuttuun 3200GT:hen. Ferrarin ostettua Maseratin sai ahdettu V6 antaa tilaa uudelle V8-moottorille, joka oli viimeinen askel Maseratin paluussa nykyaikaan.

One Comment on “Bella Italia: Ferrari & Maserati

  1. Päivitysilmoitus: Sportscar Breakfast Club 10.08.2013 | Ajakaamme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: