Sportscar Breakfast Club 10.08.2013

Sportscar Breakfast

Pääkaupunkiseudulla autoilevat ovat tottuneet ruuhkiin. Jotain eriskummallista on kuitenkin tapahtumassa, kun kalenteri näyttää lauantaita ja kahvilan pihaan johtavasta letkasta puuttuvat tyystin Avensikset ja Qashqait. Tervetuloa Sportscar Breakfast Clubiin.

_MG_1289

Sportscar Breakfast Clubin konsepti on yksinkertaisen nerokas ja ihanan vapaa kaikesta kaupallisesta aktiviteetista: suunnilleen joka toinen lauantai kerääntyy Sipoon Nikkilässä sijaitsevan Moottorikahvilan pihaan joukko urheiluautoja ikään tai hevosvoimiin katsomatta. Caterhameja, Toyotia, Porscheja, Mazdoja, Corvetteja ja Ferrareita muun muassa.

_MG_1290

SBC:llä autojen sylinterimäärä voi vaihdella kolmesta kahteentoista ja hevosvoimat kymmenistä yli puoleen tuhanteen. Hintaskaalan laajudesta nyt puhumattakaan. Mutta kyse ei ole rahvaanomaisesti numeroista, vaan fiiliksestä. Jokaisen tapahtumaan saapuvan auton suunnittelun lähtökohta on ollut ajamisen nautinto tai moottoriurheilu.

_MG_1292

Kaluston värikkyys ja vaihtelevuus tekee autovalikoimasta mielenkiintoisen, ja toisaalta kaikkia paikalle saapuvia ihmisiä yhdistää urheiluautoharrastus joko nyt tai tulevaisuudessa. Ja vaihtoehtoja riittää.

_MG_1294

Onko mielessä pyörinyt idea jalosukuisesta kahdeksankymmentäluvun lopun avoautosta?  Maserati Biturbo Spyder ja Porsche 944 S2 Convertible. Kaksi erinäköistä toteutusta samanlaisesta ideasta.

_MG_1299

Kesän 2013 toiseksi viimeisessä SBC:ssä vieraili harvinaisempi kulkuneuvo Ruotsista. Stuttgartilaiskaksikon väliin ahtautui Volvo 480.

_MG_1301

Ilmassa pyörinyt sateen uhka ei paljoa autokantaa verottanut. Tuttuun tyyliin moottorikahvilan pysäköintialue saatiin täytettyä, ja osa autoista parkkeerattiin alueen läheisyyteen.

_MG_1307

_MG_1313

Tällä kertaa selkeä päätähti oli Bella Italiasta tuttu Ferrari 512BB._MG_1315Muita harvinaisuuksia aamupalalla oli punainen Lotus Evora. Oletettavasti tämä äskettäin Suomeen saapunut yksilö on maamme ensimmäinen lajissaan?

Seuraava, ja samalla kesän viimeinen Sportscar Breakfast Club järjestetään 24.8.

Linkkejä:

http://www.sportscarbreakfast.com

http://www.moottorikahvila.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: