Porsche Club Festival 2013

Porsche Club Festival yleiskuva

Koulussa luokalla oli aina ne muutamat hahmot, jotka pistivät koko porukan nauramaan ja yllyttivät muita. Ne, joiden kanssa oli aina hauskaa, vaikkei niitä edes juuri tuntenut. Ja sitten oli se yksi tyyppi, joka suoriutui kaikesta eleettömän täydellisesti, mutta johon oli vaikeampi tutustua.

Saman asian voi huomata autonäyttelyissä ja concourseissa: karkkiväriset italialaiset flirttailevat jokaisen katsojan kanssa ja aiheuttavat kylmiä väreitä kireillä moottoriäänillään, kun taas metalliharmaata Porschea pidetään helposti perusvarmana osallistujana.

Porsche Club Finlandin järjestämä Porsche Club Festival 2013 oli vihdoinkin tilaisuus tutustua rauhassa tähän hiljaiseen tyyppiin, nähdä autoja liikkeessä, ja selvittää miksi 911 on jo suorastaan instituutio. Alastaron moottoriradalle oli aurinkoisen lauantain kunniaksi kokoontunut noin 300 Porschea, ja yhdessä yleisöautojen kanssa tunnelma olikin tiiviin leppoisa.

Porsche Club Festival old vs. new

Jotain vanhaa ja jotain uutta.

Tapahtumassa oli kattava läpileikkaus Porschen mallihistoriasta, aina klassisesta 356:sta Auto-Carreran esittelemään nykymallistoon. Erikoisempina tapauksina olivat Leo Kinnusen ja Pauli Toivosen kilpakäytössä olleet 911 Carrera 2.7 RS ja 911 T/R -mallit, jotka piipahtivat yleisön riemuksi myös radalla, ollen osa merkin elävää historiaa.

Porsche 911 Carrera 2.7 RS

Leo Kinnusen kilpavärkkinä ollut Porsche 911 2.7 Carrera RS

Radalla riitti toimintaa pitkin päivää. GT3 Cup ja Sports Cup -luokissa ajettiin lämmittelyjen ja aika-ajojen lisäksi kaksi kisalähtöä. GT3 Cupin lentävä yhteislähtö oli mahtavaa kuultavaa ja keskinäinen kamppailu piti menon virkeänä. Sports Cupissa ilahdutti taasen kaluston ja äänien värikkyys, vaikka osa kilpailijoista olikin valinnut ratsunsa selvästi pätevämmästä joukosta.

Porsche Club Festival rivikuva

Vakavia ilmeitä rivissä.

Rataohjelman välissä oli hyvä tutkailla varikkoparkissa olevaa kalustoa, joka kuvasti hyvin Porschen laajaa historiaa 911-mallien lukuisista eri variaatioista vuosissa ja suorituskyvyssä aina harrasteautoina suosittuihin etumoottorisiin 924-968 -malleihin. Myös aikoinaan maltillisemmin hinnoitellut 912- ja 914-mallit olivat paikalla muutamalla upealla yksilöllä, joita kehtasi ihailla pidempäänkin.

Päivän lempihetket olivat kuitenkin Porsche Club Finlandin ajajakoulutussessiot, jolloin samasta värikkäästä kalustomerestä lähtivät rohkeimmat yksilöt liikkeelle, ja saattoi itse ihailla mallistoa aina mekaanisemman aikakauden G-mallin Carrerasta uudempiin ohisuhahtaviin 911 Turboihin ja katto auki viilettäviin Boxstereihin.

Ajohanskat

Houkutteleva ehdotus.

Ilta-auringon laskiessa käänsimme lopulta keulan kotia kohti, mutta vielä yön hiljaisuudessakin päässä kaikui vain bokserikutosten raspikas kurlaus. Tämä saattaa olla kauniin ystävyyden alku.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: