Nokian Renkaat esitteli korkean nopeusluokan SUV-renkaan

Nokian Renkaat esitteli Porvoon Premier Parkissa uusia katumaasturirenkaita. Muiden kesärenkaiden mukaisesti mallit kuuluvat Hakka-tuoteperheeseen ja nimet ovat Hakka Blue SUV sekä Hakka Black SUV.

Hakka Blue SUV:n suunnittelussa on keskitytty ennen kaikkea ajomukavuuteen ja kestävyyteen. Hakka Black SUV on puolestaan suunnattu isojen ja tehokkaiden katumaasturien renkaaksi. Sen kehitystyössä on kiinnitetty enemmän huomiota suorituskykyyn ja käsiteltävyyteen suurillakin nopeuksilla.

Tarkemmin renkaisiin tutustuttaessa paljastuu niiden rakenteen monimutkaisuus. Pintakuvioinnissa tulee ottaa huomioon renkaan käsiteltävyys, mutta myös renkaan kyky ehkäistä vesiliirtoa. Uudessa Hakka Black SUV -renkaassa keskialueen ripoja leikkaavat niin sanotut sirppiurat, jotka ohjaavat veden tehokkaasti pitkittäisuriin. Pääurat ovat kiillotetut virtauksen parantamiseksi. Olkapääalueilla olevat trumpettiurat ovat virtausteknisesti optimoidut ja parantavat niin ikään märkäominaisuuksia. Pitkittäisripojen seinämissä oleva kuviointi puolestaan hillitsee sisä- ja ohiajomelua.

Hakka Black SUV on pintakuvioltaan epäsymmetrinen nykytrendin mukaisesti. Ulkolaidan leveämmällä olakkeella parannetaan käsiteltävyyttä etenkin kaarreajossa. Oman vaikutuksensa tekee myös Nokian Hakka Blackiin kehitetty jäykkä Black Coral Silica -kulutuspintaseos.

Molempien uusien renkaiden hienous on Nokian Aramid Sidewall -teknologia. Renkaiden sivupintamateriaali sisältää vahvaa aramid-kuitua, jolla renkaiden viillon- ja iskunkestävyyttä saadaan parannettua huomattavasti. Tällä tekniikalla pystytään välttämään esimerkiksi terävien saumojen kautta tulleita rengasrikkoja ja siten parantamaan merkittävästi liikenneturvallisuutta.

Muutaman kierroksen ajokokemukset Premier Parkista antoivat hyvän kuvan Hakka Black SUV:n ominaisuuksista. Pidon rajalla rengas käyttäytyy loogisesti ja irtoaa tasapainoisesti. Märällä radalla luistot alkoivat aavistuksen äkkinäisemmin, mutta etenkin jarrutuspito säilyi jopa yllättävän hyvänä.

Nokian Hakka Black SUV tulee tarjolle laajalla skaalalla. Kokovalikoima kattaa renkaat 17 tuumaisesta 22-tuumaiseen saakka ja nopeusluokat ovat V (240 km/h), W (270 km/h) ja Y (300 km/h).

Kuvat: Nokian Renkaat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: