Kuvakooste: Porsche Club Festival 2015

Syksyn iltojen hämärtyessä ja harrastekaluston (valitettavan usein) siirtyessä talvisäilöön on hyvä hetki palata kesän kauniisiin hetkiin. Elokuussa järjestetty Porsche Club Festival kuului varmasti autotapahtumien osalta kaikkien paikalla olleiden kesän kohokohtiin. Kaivoimme esiin Alastaron moottoriradalla otetut tapahtumakuvat lukijoidemme iloksi.

Festival kului allekirjoittaneelta kiireissä radan varressa kuvatessa ja omalla Porschella keiloja kierrellessä, jonka seurauksena komea, pitkälti yli sadan Porschen, parkkipaikkanäkymä jäi kuvaamatta. Samoin kävi valitettavasti Concours d´elegance -kilpailun kanssa. Kuvakatsaus keskittyy siis radan tapahtumiin.

Katulaillisia Porschen valmistamia ajoneuvoja näkyi kuitenkin radalla, yleisöpäivänä lauantaina, Time Trialin muodossa. Kalustokin oli monenkirjavaa, vaikka painottui kieltämättä vahvasti vesijäähdytteisiin 911 GT3 -autoihin. Sarjan Alastaron lähtöönkin mahtui silti ilahduttavasti mukaan mm. etumoottorinen 968 (turbotekniikalla) sekä niin vapaasti hengittävä 996 Carrera kuin myös samanlainen ahdettuna – jälkimmäinen luonnollisesti kotimaassamme rakennettu.

GT3 Cup Challenge vastasi kuitenkin päivän nopeimmasta menosta. Paalupaikka heltisi Johan Westergårdille ajalla 1:15.251. Mies ajoikin paalulta ensimmäisen lähdön voittoon. Toisen lähdön voitti Kari-Pekka Laaksonen Westergårdin sijoittuessa toiseksi. Tulokset  riittivät kuitenkin varmistamaan Wasa GT3 -tallin Westergårdille sarjamestaruuden. Mainittakoon myös, että Alastarolla tehtiin samana viikonloppuna historiaa kaikkien aikojen nuorimman kuljettajan osallistuessa GT3 Cup Challenge lähtöön. Julle Laivola lähti matkaan 14-vuoden iässä, joten nimi kannattaa painaa mieleen tulevaisuutta silmällä pitäen.

Porsche Racing Club Finlandin ratasarja Sports Cup marssitti lähtöviivalle pisimmän letkan kalustoa. Peräti 21 Porsche kellotti itselleen ajan aika-ajoissa. Molemmat lähdöt olivat näyttäviä ja valitettavasti kaikki kuljettajat eivät päässeet maaliin asti. Olli Kangas ylitti maaliviivan molemmissa lähdöissä ensimmäisenä. Luokkia on kuitenkin useita, ja luokkavoittoja rapisi useaan osoitteeseen. Tulokset löytyvät kokonaisuudessaan Porsche Racing Club Finlandin kotisivuilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: