Neste Ralli 2016

Vuoden 2016 Neste Ralli saatiin menneenä viikonloppuna päätökseen. Myös Ajakaamme.netin toimitus vieraili rallipolkujen äärellä.

Neste2016_Meeke
Suomen MM-rallin kokonaiskilpailun voittoon ajoi ensimmäistä kertaa brittikuljettaja. Citroen-kuljettaja Kris Meeken voittoa voi pitää jonkinasteisena yllätyksenä. Toiseksi ajoi ennakkosuosikki Jari-Matti Latvala Volkswagenilla. Vedonlyöntikertoimet kolmen kärjelle olivat valtaisat, kun Craig Breen viimeisteli Citroenin loistavan viikonlopun kolmannella sijalla.

Neste2016_Lappi

Toiseksi korkeimman luokan uutiset olivat sinivalkoisin lasein positiivisempaa luettavaa. Suomen MM-ralli sai WRC2-luokassa kotimaisen kaksoisvoiton järjestyksessä Esapekka Lappi ja Teemu Suninen. Kolmanneksi sijoittui useita erittäin kovia erikoiskoeaikoja kellottanut Elfyn Evans.

DSC_9608

Neste Ralli on upea tapahtuma ja sille on sovittu katkeamattomana jatkoa nyt jo ainakin vuoteen 2018. Mahdollisuus vierailuun järjestyy siis niillekin, jotka eivät vielä tänäkään vuonna päässeet paikalle. Sääntömuutokset tuovat ensi vuodelle muutenkin lisäjännitystä rallin seuraamiseen. Autoista tulee entistä nopeampia, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita on varmasti luvassa.

DSC_9535

Neste2016_Salo

Neste2016_Tanak

DSC_9557

DSC_9617

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: