AUTO2016 -messut: Urheiluautoja

Edellisistä kotimaassamme järjestetyistä automessuista on kulunut jo pitkä tovi, joten olimme luonnollisesti paikalla Helsingin Messukeskuksessa AUTO2016-tapahtumassa. Tätä tapahtumaa on odotettu autopiireissä todella pitkään.

Otimme tarkasteluun messujen urheiluautotarjontaa ja komein valikoima uusia sellaisia löytyi Luxury Collection by Auto-Outlet -messuosastolta. Ferrari ja McLaren ovat verrattain harvinaisia automerkkejä Suomessa ja tämän lisäksi McLarenin takaa pilkotti sininen Lamborghini Huracan LP 610-4 Spyder.

Toinen urheiluautoilla komeillut messuosasto oli TruckMastersin Premium Cars & Trucks vaihtoautorivi. Vanhoista autoista ei voi vielä puhua, mutta käytettyjä nämä autot kuitenkin olivat. Emme lähde riitelemään super- ja urheiluautojen välisen veteen piirretyn viivan paikasta, mutta rivistä löytyi vähintäänkin erityistä kalustoa.

dsc_8842

Onneksi myös maahantuojat olivat tuoneet urheiluautojaan näytille. Messujen ylivoimaisesti futuristisimmasta esityksestä vastasi BMW ja i8. Punainen värivalinta oli onnistunut ja poikkeaa useimmin tavatusta sinisestä.

dsc_8862

Ehkä kaikkein perinteisimpiä urheiluaton piirteitä omasi juuri Mazda MX-5. Se ei pullistellut teholla, vaan tanssi hyvän alustasuunnittelun ja keveyden voimin. Messuilla oli pohjoismaiden ensiesittelyssä uusi RF-versio, joka siis eroaa roadsterista sähkökäyttöisellä kattomekanismillaan.

dsc_8845

Urheiluautofani tietää mistä etsiä, eikä Porschen messuosasto pettänyt tälläkään kertaa. Keltainen 911 GT3 RS varasti huomion jopa muulta Porschen tarjonnalta, vaikka ei ollutkaan kyseisen osaston ainoa urheiluauto.

Jutun ulkopuolelle jäi vielä useita messuilla olleita upeita urheiluautoja, joten pelkästään niiden takia kannattaa suunnata sunnuntaina Messukeskukseen. Tämän lisäksi AUTO2016 tarjoaa valtavasti muita autouutuuksia, joista moni on Suomessa ensimmäistä kertaa nähtävillä. AUTO2016-messuilla voi vierailla 18.-20.11.2016 Helsingin Messukeskuksessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: