Classic Sportscar Concours d’Elegance 2013

Concours d'Elegance

Concours d'Elegance

Kauniissa Harjattulan kartanon pihapiirissä vuosittain järjestettävä Classic Sportscar Concours d’Elegance on kesän parhaita tapoja nähdä värikästä urheiluautokirjoa.

_MG_9296

Tapahtuman perinteisiin on muutaman viime vuoden aikana kuulut myös sade, jolta ei tänäkään vuonna voinut välttyä. Sade tosin piilotti varsin tehokkaasti MX-5:eeni kahden päivän roadtripin ja yhden ratapäivän jättämät jäljet, minkä ansiosta Mazda pääsi ongelmitta livahtamaan näyttelyalueen nurkkaan parkkiin.

_MG_9260

Sadekelistä huolimatta paikalle kokoontui suuri kokoelma eri vuosikymmenien urheiluautoja. Osa autoista oli kesäisiä käyttöautoja, osa taas varmasti vain muutamia kertoja vuodessa ulkoilutettavia nähtävyyksiä.

_MG_9313

_MG_9317

Jos Top Gearia olisi tehty kahdeksankymmentäluvun alkupuolella, olisi kartanon etupihalle vierekkäin pysäköidyt Ferrari 512BB ja Lamborghini Countach LP5000S varmasti kuuluneet ohjelmistoon.

_MG_9307

Hieman klassisempaa näkemystä italialaisesta V12-moottorisesta urheiluautosta edusti Lamborghinin upea esikoismalli 350GT.

_MG_9294

Muita pihalta löytyneitä helmiä olivat lukuisat Pagoda-lempinimellä tunnetut W113-korin SL-Mercedekset, joita tarjottiin nähtäväksi sekä ennen että jälkeen restauroinnin.

_MG_9281

Concours-tapahtuma ei kuitenkaan keskity pelkästään urheiluautojen arvokkaampaan päähän. Triangle Motor oli tuonut projekti-SL:n lisäksi paikalle upeakuntoisen ensimmäisen sukupolven Mazda RX-7:n.

_MG_9282

_MG_9283

Kevytkorinen 1.3-litraisella wankel-moottorilla kulkeva Porsche 924:n kilpailija ihastutti erityisesti kiertomäntämoottorin roottorista inspiraationsa saaneilla vanteilla. Vai että ei kolmipuolaiset vanteet voi näyttää upealle!

_MG_9273

_MG_9285

Valtaosa alueen Ferrari-kalustosta koostui viime vuosikymmenten kahdeksansylinterisistä malleista, joista etenkin F355 ansaitsee erikoismaininnan.

_MG_9327

Neue Klasse -BMW, 993 4S, 996 GT3, TVR Cerbera… Ehkä ensi vuonna on entistäkin monipuolisempi valikoima?

Laajempi kokoelma kuvia flickrissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: