Meilenwerk Stuttgart: Osa I

Meilenwerk Stuttgart

Stuttgartin Meilenwerk on erilainen automuseo. Varmaa on vain, että se tarjoilee upean kattauksen autoyksilöitä kaikille kävijöilleen. Etelä-Saksassa, Baden-Württembergin osavaltiossa sijaitseva hallikompleksi on vain muutaman kymmenen minuutin päässä Stuttgartin keskustasta.

DSC_2848

Heti sisäpuolella odottaa kunnioitettava näky. Porschen Pre-A 356, laaja Mercedes-Benz -kattaus ja vanhat Jaguarit eivät kaipaa esittelyjä.  Tästä on Meilenwerkissä kyse.

DSC_2852

DSC_2888

Konsepti on yksinkertainen. Tarjolla on tilat autoille ja harrastukseen liittyville liiketiloille. Autoharrastaja saa harvinaisen kulkineensa turvaan lasikoppiin ja vastavuoroisesti tarjoaa sen yleisön nähtäväksi. Tämä houkuttelee riittävästi kävijäkuntaa paikalle, jotta liiketilat täyttyvät vuokraa maksavista yrityksistä. Stuttgartissa Meilenwerkiä täyttävät klassikkoautomyymälät, moottoriurheiluhenkistä vaatetusta ja taidetta myyvät kaupat, muutama tilausravintola, yksi panimoravintola ja onpa paikalla myös V8-hotelli. Uusiakin autoja Meilenwerkin yhteydessä myydään: Lamborghini, Bentley, Ferrari ja Maserati sekä pian myös McLaren Automotive. Osan näistä saa myös huollettua paikan päällä. Tästä aiheesta kuitenkin lisää raportin toisessa osassa.

DSC_2841

Tavallisen kävijän kannalta tärkeimmiksi seikoiksi lukeutuvat kuitenkin ilmainen sisäänpääsy sekä laaja kirjo erilaisia autoja todella vanhoista harvinaisuuksista, youngtimereihin ja aina moderneihin superautoihin asti. Myös pysäköinti on maksutonta.

DSC_2919

Silloin kun joukossa on moderni urheiluauto, sitäkin kannattaa vilkaista kahteen kertaan. Maserati GranTurismona tehtaalta tullut yksilö olikin päällystetty hiilikuidulla. Mansory -logo takapäässä paljastaa paljon. Et ehkä sittenkään ole nähnyt tällaista koskaan…

DSC_2911

Missä on mahdollisuus nähdä vierekkäin Lamborghinit Murciélago ja LM002? Meilenwerkissä, Stuttgartissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: