Solitude Revival 2013

Solitude Revival

Solitude Revival on tapahtuma, jossa usean aikakauden moottorikulkuneuvot päästetään valloilleen parhaalla mahdollisella tavalla – kaasu pohjassa suljetulle katuradalle. Se on kauan kaivattu kunnianosoitus alueen moottoriurheiluhistorialle. Katurata (Solitude Rennstrecke) ja alkuperäinen kilpailu juontavat juurensa aina vuoteen 1903.

DSC_3313

Solitude Rennstrecke ajettiin vuosien varrella usealla erilaisella rataprofiililla. Erityisesti alkuvuosina tapahtuman luonne muuttui radan mukana. Vuonna 1935 löydetty muoto säilyi aina viimeiseen alkuperäiseen Solitude Rennen -tapahtumaan asti. Nykyisin järjestettävä Solitude Revival käyttää lähes vastaavaa reittiä, joka palveli aina vuoteen 1965 asti.

DSC_3147

Autourheilu oli kuitenkin rajoittunutta pitkään, sillä vasta 50-luvulla rataa levennettiin riittävästi laajempimittaista kilpa-autoilua silmällä pitäen. Moottoripyörät olivat siis merkittävimmässä roolissa lähes 50 vuotta.

DSC_3342

Ennen vuotta 1946 valmistettuja kilpureita oli tarjolla siitäkin huolimatta. Kopittomissa kulkineissa hulmuavien viiksien aikaa ei mikään enää tuo takaisin. Tässä tapahtumassa sitä tunnelmaa pääsee hetkellisesti koskettamaan.

DSC_3383

50-luku toi mukanaan formulat tähän festivaaliin. Lähes puoli miljoonaa katsojaa saapui aikanaan tapahtumaa seuraamaan. Kuvassa Porsche 718K vuodelta 1962.

DSC_3317

Tapahtuman ehdotonta kulta-aikaa olikin juuri 60-luku. Tänä vuonna 85-vuotta täyttänyt Hans Herrmann on kunnioituksensa ansainnut: Le Mans -voitto sekä F1-, Mille Miglia-, Targa Florio- ja Nürburgringin 1000km- saavutuksia.  Luonnollisesti myös Solitude Rennen kuuluu miehen suorituslistalle.

DSC_3196

Myös GT & Touring -luokka tarjosi paljon nähtävää. Oli kyseessä sitten Cobra Daytona Coupe, Ferrari 275 GTB tai kuvan etualalla näkyvä Fiat-Abarth 1000 TCR olivat ne toinen toistaan upeampia. Lähtöviivalle ei yksinkertaisesti asettunut tylsiä laitteita.

DSC_3310

Ehkä päällimmäisin muisto uskomattomien katselu- ja kuuntelukokemusten jälkeen oli tapahtuman rento ja lämmin ilmapiiri. Solitude Revival on moottoriurheiluhistoriaa rakastavien tapahtuma. Tätä ei todellakaan kannata jättää väliin.

2 Comments on “Solitude Revival 2013

    • Oli todella mahtava meininki. Solitude Revival on onneksi vuotuinen tapahtuma, joten sinne pääsevät halukkaat kyllä osallistumaan. Stuttgartiin saa paikoitellen varsin edullisestikin lentoja ja vuokra-autoilu on selvästi halvempaa kuin Suomessa. Toki hienointa on ajaa itse Saksaan sillä omalla autollaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: