Viisivuotias Porsche-museo

Porschen museo täytti viikonloppuna viisi vuotta. Tätä juhlistettiin ilmaisella sisäänpääsyllä ja museokierroksilla sekä paikalla olleella Cars-elokuvien Sally-Carreralla. Ajakaamme.net onnittelee erästä upeimmista automerkkien museoista.

Erikoisnäyttelynä on 16. maaliskuuta asti ”60 Jahre Supersportwagen”, jolla juhlistetaan Porschen superautojen kuusikymmentävuotista taivalta. Ensimmäiseksi superautoksi Stuttgartilainen autonvalmistaja itse lukee 550 spyderin, jonka syntymävuosi on siis 1953.

Paikalla on toki enemmänkin Porschen superautoja matkan varrelta. Näistä esimerkkinä toimii maailman ainoa katulaillinen Carrera RS -korinen ahdettu 911. Erottautumiskeinoksi tämä Turbo RS sai aikanaan Martini-teippaukset Turbo-tekstillä.

Museossa on muuten tästä lähin näytillä ensimmäinen Ferdinand Porschen suunnittelema auto Egger-Lohner C.2. Kyseinen laite tunnetaan myös nimellä P1, sillä Ferdinand Porsche kaiversi nämä merkit kaikkiin tärkeimpiin komponentteihin. Tässä P-kirjain viittaa suunnittelijan sukunimeen ja numero kuvastaa ensimmäistä. Vuonna 1898 julkaistussa sähköautossa käytettiin F. Porschen suunnittelemia oktagoni-sähkömoottoreita. P1 osallistui myös moottoriurheiluun voitokkaasti.

Näyttely vastaavasti päättyy Porschen uusimpaan superautoon. 918 Spyder on lähes 900-hevosvoimainen hybridi. Pistorasiasta ladattavalla urheiluautolla pääsee pelkästään sähköisesti jopa 30km. EU-syklin bensiniinkulutus on 3,1 l/100km. Ehkä kaikkein järjettömin arvo on kuitenkin Weissach-paketilla varustetujen 0-300km/h: 19,9 sekuntia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: