Matkan varrelta: 2013

Markkanen & Ahtiainen Metal Worksin valmistaman autorigin toinen testikierros syysmaisemissa. Kuva on lavastettu, todellisuudessa A 45 AMG on S3:sta nopeampi suoralla.

Ajakaamme.net ei vielä hetkeen vietä ensimmäistä syntymäpäiväänsä. Toyota GT-86:sta käsitellyt ensimmäinen artikkeli on tehty 7. huhtikuuta 2013, mutta todellinen sisällöntuotanto alkoi vasta kesäkuussa. Varsinainen julkaisu lipsahti lopulta heinäkuun loppupuolelle.  Hitaasta synnytysprosessista huolimatta loppuvuosi meni vauhdilla ja matkalla kertyi kohtalainen määrä kuvia.

Aloituskuva: Markkanen & Ahtiainen Metal Works  sai eräänä päivänä nokkelan idean kiinnittää Mazda MX-5:n hinauskoukkujen paikalle etupuskurin ilmanottoaukosta ulostyöntyvät teräsprofiilit, jotka kätevästi kannattelivat reilua kaksimetristä kameravartta. Kuvan ottamisessa oli vaikeutena oikeastaan vain kaksi asiaa: S3:n ja A45 AMG:n operointi sekä ojasta kameraa kohti hyökkäävien asioiden varominen. Lopulta parin sadan kuvan joukosta löytyi muutama terävä otos, eikä yhtään valaisinpylvästä ollut kaatunut. Lopputulos on  jälkikäsitelty, todellisuudessa A 45 AMG on S3:sta nopeampi suoralla.

Lotus_Esprit-1

Lotus Esprit on ikoni, jota en oikeastaan koskaan kuvitellut ajavani. Kaikki kuitenkin muuttui noin puolen tunnin varoajalla. Espritistä ei jäänyt mieleen mitään numeroilla selitettävää, ehtaa 70-80 -luvun vaihteen superautotunnelmaa taas huokui viereisillekin kaistoille. En yleensä pidä huomiota kerjäävistä autoista, mutta Lotuksen kylvämä positiivisuuden aalto sai hymyn kuljettajankin naamalle. – Lauri

BMW:n uusi muskelihirviö rauhallisessa maisema-ajossa.

BMW:n uusi muskelihirviö oli kuvausta varten rauhallisessa maisema-ajossa. Mattavärillä on kieltämättä puolensa. M6 nostaa väkisin suupielet virneeseen valtavan tehon ja pito-ongelmien vuoksi, mutta yli 200 kiloeuron hintalapun takia jotain muutakin jää kaipaamaan. – Markus

RX-7

FD3S tunnettu kolmannen sukupolven RX-7 on yksi 90-luvun Japanin autonsuunnittelun helmistä. Varsin rankasti rakennettua yksilöä oli upea seurata Alastaron radalla, vaikka vakiotehoisella MX-5:llä ei kovin montaa mutkaa perässä pysynyt. Erityisesti punaisesta kiertomäntäpedosta jäi mieleen vähän väliä putkesta iskevät liekit, jotka radan varrella Nikonin kanssa päivystänyt Aake onnistui erinomaisesti ikuistamaan. – Lauri

Nürburgring 24h-kilpailu on kiistatta se tapahtuma, joka jokaisen moottoriurheilun ystävän tulisi kokea. Kuva otettu ennen surullisenkuuluisaa vesisadetta. Tänä vuonna se muuten ajetaan 19. - 22.06.

Nürburgring 24h-kilpailu on kiistatta se tapahtuma, joka jokaisen moottoriurheilun ystävän tulisi kokea. Kuva otettu ennen surullisenkuuluisaa vesisadetta. Tänä vuonna kyseinen kilpailu muuten ajetaan 19. – 22.06. – Henri

Audi_R8-1Audi R8 oli ehdottomasti yksi vuoden 2013 mieleenpainuvimpia autoja ja valokuvaushetkiä. Tyhjän tehdashallin ja V10-moottorisen superauton kanssa vierähti pari tuntia huomaamatta. Huomaamatta  ei toisaalta ole Audilla liikkumista kuvaava sana:  tuskin oli kuljettajan ovi auennut kun keski-ikäinen mies kysyi ystävällisesti lupaa kuvata. Kieltämättä se onkin yksi superautojen parhaista puolista: antaa toivoa ja motivaatiota  päästä lähemmäksi unelmiaan. – Lauri

Uusi 991 Carrera S Siuntion öisillä mutkateillä. 991:n PDK on aidosti upea kaksoiskytkinvaihteisto.

Uusi 991 Carrera S tuli tutuksi Siuntion öisillä mutkateillä. Pitoa tuntuu riittävän takamoottorin ansiosta uskomattoman paljon, ja PDK toimii jokaisessa ajotilanteessa paremmin kuin yksikään muu kaksoiskytkinvaihteisto. Parasta 991:ssä on kuitenkin se, ettei autosta keksi mitään pahaa sanottavaa, vaikka sähköinen ohjaustehostin saattaakin jakaa mielipiteet. – Markus

Mercedes_SLS-1

Mercedes-Benz SLS AMG:n kuvaaminen ei varsinaisesti ollut Ajakaamme.net-projekti. Autosta tuli kansikuva Otaniemen koneteekkareiden Moottoriextra-lehteen, jonka parissa puuhailu on tämänkin nettisivun innoittanut. Talvikelin takia SLS:n kokemus jäi tyhjäkäynnin kuunteluun. Ehkä vielä joskus… – Lauri

Aerokitillä varustettu 996 Carrera Ahveniston pääsuoralla heti Tornin mutkan ohitettuaan.

Aerokitillä varustettu 996 Carrera Ahveniston pääsuoralla heti Tornin mutkan ohitettuaan. Varmasti radan paras paikka kuunnella bokserikuutosen ulvontaa täyskaasulla. – Markus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: