Talvikauden mainoskooste

Talven 2013 mainokset

Talvi on aina synkkää aikaa autoharrastajan kannalta, sillä pimeä, jää ja suola tekevät leppoisasta harrastamisesta pahimmillaan sietämätöntä, unohtamatta tietenkään kylmää ja talvirajoituksia. Tänä vuonna myös lumen ja jään hilpeät puolet jäivät eteläisessä Suomessa vain muutaman viikon mittaisiksi.

Kaamosmasennusta keskustelupalstoilla tilittäessä ja myynti-ilmoituksia selatessa tulee törmäiltyä intterwebsissä myös automainoksiin, onhan ala tunnetusti yksi merkittävimmistä mainostajista. Don Draperin siunauksen näistä mainoksista saisi todennäköisesti vain Jaguar, sillä taso vaihtelee pääosin kauhean ja sekavan välillä.

Toivottavasti oheisesta mainoskimarasta on apua vaikkapa palaverin odottelussa.

CHRYSLER 

Chrysler päätti SuperBowl-mainoksessaan hakea apua Bob Dylanilta, jonka avulla kerrotaan amerikk… yhdysvaltalaisen autonrakentamisen ilosanomaa. Erityisen vaikeaksi viesti menee loppumetreillä, kun saksalaisten annetaan tehdä olutta ja aasialaisten puhelimia, mutta autot kuuluvat silti ’muricalle.

AUDI

Etupainoisia kompromissejä vastaan mainostava Audi saattaa tuntua ironiselta, eikä mainoksessakaan ole kehumista.

VOLKSWAGEN

Tarina saksalaisten insinöörien enkelinsiivistä lipsahtaa loppumetreillä ällömakeasta suorastaan kauheaksi.

CHEVY

Huonojen mainosten viimeisin muttei vähäisin on suorastaan itkettävän huono. Chevy Equinoxia mainostava tarina toimii vain muistutuksena siitä, että lemmikkisi kuolee jonain päivänä. Todellista kunnianhimoa ajatella, että mainoksen kuuluttama pitkäikäinen kumppanuus assosioituisi keskinkertaiseen tilamöhköön.

TOYOTA

Sekavaa viihdytystä tarjoaa Toyota Highlander, sillä Terry Crewsin hermoilua ja huutamista on aina hauska seurata, mutta Muppettien kosketuspinta itse autoon jää auttamattoman ohueksi.

DODGE

Yhdysvaltalaisen komiikan Pirkka-Pekka Petelius eli Will Ferrell kävi pokkaamassa Dodgelta sievoisen summan rahaa esiintymällä Anchorman-leffoista tuttuna Ron Burgundynä Dodge Durangon mainoksissa. Kampanja selkeästi suosi erilaisten mainosspottien määrää ennen laatua, mutta koko mallistoa mainostava ”Do-dge” saavuttaa jo psykedeelisen dadaistisia piirteitä normaalin ”eh-eh” -huumorin sijaan.

MASERATI

Nokkeluutta ja pientä kokoa korostava Maserati Ghiblin mainos alkaa velmusti, mutta kääntyy hiljalleen turhan pitkäksi jorinaksi siitä, miten lapset ilmeisesti suunnittelevat vanhempiensa murhaamista. Onneksi auto suvaitsee saapua ennen suunnitelman toteutusta.

HYUNDAI

Hyundai Genesiksen automaagijarrutusta korostava mainos on lievää yltiöpositiivisyyttä vaille sangen siedettävä. On tosin hiukan erikoista mainostaa Genesiksen tasoista autoa ensiautoon ja vanhempien suojeluviettiin liittyvin mielikuvin.

KIA

Ilmeisesti KIA:n mainostoimistossa ei käydä elokuvissa kovin usein, mutta tietylle ikäryhmälle Lawrence Fishburnen näkeminen Morpheuksena on ainakin nostalginen ratkaisu. Loppua kohti mainos saa Matrixin lisäksi jo lieviä happovaikutteita, mutta mikäs sen parempaa kuin Nessun Dorma.

JAGUAR

Talven hilpein automainos tuli vastaan Jaguarilta, joka Mercedes-Benzin kanamainokselle nauramisen lisäksi ennätti omassa mainoksessaan vinoilla Hollywoodin tavalle roolittaa brittinäyttelijät pahiksiksi. Bravo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: