Concours d’Elegance 2014

Concours d'Elegance 2014

Turun Kakskerrassa järjestettävässä Concours d’Elegancessa tuntuvat säätilat menevän vuorovuosien mukaan. Tänä vuonna oli armottoman paahteen vuoro. Lämpöiseen kesäkeliin ilmaantui jälleen sankoin joukoin niin esiteltäviä autoja ylpeine omistajineen kuin unelmiaan ruokkivia käyskentelijöitä.

Tutuiksi tulleiden vakikävijöiden sekaan mahtui myös monta uutta tuttavuutta. Shown tuntuivat varastavan kaksikkona kartanon edessä esiintyneet Ferrari 365 ja Ferrari 250 GT Cabriolet Pininfarina, mutta myös muualta löytyi aina jotain mielenkiintoista maisemaa piristämään.

Mercedes-Benz oli tyylilleen uskollisena vahvasti edustettuna eturakennuksen sisäpihalla. Pienet britti- ja italiasportit täyttivät loput keskinurmesta, saksalaiset ja jenkit taasen tuntuivat tavalliseen tapaan suosivan suurempaa sivunurmikkoa. Uusista autoista esillä olivat erityisesti Mercedes-Benz, satavuotisiaan juhlistava Maserati, Tesla sekä tietysti Ferrari.

Jaetulla takaikkunalla oleva vuoden 1963 Corvette tuntui keräävän ihmisiä ympärilleen jatkuvalla tahdilla. Puiden siimeksessä olivat sulassa sovussa Dodge Viper, Triumph TR7 ja valtavasti hämmästelyä aiheuttanut Carver One-kolmipyörä. De Tomaso Pantera, Lotus Esprit ja klassikko-Porschet ovat tulleet tapahtumassa jo tutuiksi aiemmilta vuosilta, mutta niitä kyllä kertaa mielellään. Eikä yksikään klassikkoautotapahtuma ole kunnollinen ilman Jaguar E-typeä.

Tapahtuman rento luonne ilmenee parhaiten siinä, että useimpien autojen omistajat ovat helposti tavoitettavissa ja kertovat mielellään niin yksilön kuin mallin historiasta. Monet myös jättävät autonsa asiallisesti varusteltuna esille, ajohanskojen ja kypärien tuodessa lisäsäväyksen valmistusajankohdasta. Hajanaisesti aluetta kiertävät ihmiset asettavat omat haasteensa autojen kuvaamiselle tällaisessa ympäristössä, mutta kärsivällisyys ja hymy riittävät pitkälle.

”Kumpi sun mielestä on parempi, Porkke vai Lamporkiini?” kysyi ohitsemme rynnännyt pikkupoika kaveriltaan. Nyt oltiin tärkeiden kysymysten äärellä. Ehkä saamme vastauksen ensi vuonna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: