Aamiaiseksi urheiluautoja

Hieman ennen kymmentä starttaan Porschen kotipihasta, sillä kalenterissani on merkintänä lauantaille 28.06.2014 kesän kolmas urheiluautoaamiainen. Sportscar Breakfast Club järjestetään nykyisellään Suomen ilmailumuseolla.

SBC_02

Sää on kaunis ja lämmin. Minut toivotetaan tervetulleeksi ja ohjataan parkkiin muiden urheiluautojen joukkoon. Rinnallani on NB -korimallin Mazda MX-5 ja toiselle puolelleni pysäköi Porsche – tässä tosin on moottori takana. Vaikka kello on vasta muutamaa minuuttia yli aamukymmenen, on pihalla jo useampi tusina kulkuneuvoja. Lisää tulee koko ajan.

SBC_95

Nousen autostani ja suuntaan kohti kahviota. Upeat, erikoiset ja harvinaiset saavat odottaa, sillä minun on nälkä. Kahdeksalla eurolla saa mysliä, marjoja, jogurttia, sämpylän, munkin, kahvia ja mehua. Ruokapuoli on kunnossa, ja täydellä vatsalla jaksaa paremmin hääriä nelipyöräisten ympärillä.

SBC_91

Koska en ole ensimmäistä kertaa paikalla, en voi olla törmäämättä tuttuihin. Osa on tuttuja merkkikerhosta, osa vanhoja ystäviä ja loppuihin on tullut tutustuttua juurikin tämän tapahtuman kautta. Ihmiset keskustelevat vilkkaasti autoista, välittämättä niiden rahallisesta arvosta tai keulaan lätkäistystä merkistä. Monet keskustelut pyörivät tekniikan ympärillä, kun toisaalla keskitytään esteettiseen puoleen. Jokaisella on kuitenkin jotain sanottavaa, sillä nämä laitteet herättävät tunteita.

SBC_37

Suomen ilmailumuseolle eksyy aina myös muutama erikoinen ja mielenkiintoinen laite, joiden urheiluautostatuksesta voidaan kiistellä. Ohjattiin nämä sitten urheiluautojen sekaan tai viereiselle parkkipaikalle, tuovat ne oman mausteensa soppaan. Mitsubishi Lancerin evolution -mallisarja ei esimerkiksi täytä urheiluauton vaatimuksia, mutta on ehdottoman upeaa katseltavaa. Vastaavasti myös kilpailija Subarun näkemystä aiheesta on paikalla ihasteltu. Samoilla määritelmillä Lancia Delta Integrale jää sivuun, vaan ei takuulla huomiotta.

SBC_08

Paikalla voi käydä vain pistäytymässä, mutta on rentouttavaa herkutella lauantain aamiainen ilman valmistamisen vaivaa. Itse vedän pitkän kaavan kautta: rauhassa nautitun aamupalan jälkeen  on hyvä seurustella ja valokuvata. Muutama tunti vierähtää nopeasti, ja oikeastaan sen havaitsee ainoastaan siitä, että piha alkaa tyhjenemään, kun autokunnat poistuvat omaan tahtiinsa pihasta. Mitään aikataulua ei ole.

SBC_46

Tämä tapahtuma on syystäkin merkitty ajakaamme.netin kesän 2014 tapahtumakalenteriin. Ei liene parempaa tapaa nauttia kesäaamusta. Kotimatkalle on kätevää yhdistää vielä mukava mutkatiepätkä esimerkiksi Sipoon suunnalta. Suomen ilmailumuseon ympäristö tyhjenee moottoreiden säestämänä, joten lienee aika itsekin poistua paikalta.

SBC_20

Onneksi kyseessä ei ollut kesän ensimmäinen, eikä varsinkaan viimeinen Sportscar Breakfast Club. Seuraavan kerran tavataan lauantaina 12.7. tutusti ilmailumuseolla. Paikalla ei koskaan ole täysin sama malli- ja merkkivalikoima. Ehkä osin siihen perustuu urheiluautoaamiaisen viehätys. Tai sitten se on vaan se hyvä ja ravitseva aamupala.

2 Comments on “Aamiaiseksi urheiluautoja

  1. Päivitysilmoitus: Testissä Driveclub (PS4) | Ajakaamme.net

  2. Päivitysilmoitus: Kesän 2015 tapahtumakalenteri | Ajakaamme.net

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: