Neste Oil Ralli Helsinki Battle

Neste Oil järjesti Suomen MM-ralliviikon avaavan tapahtuman Helsingin Hietalahdessa lauantaina 26.7. Tapahtuma juhlisti Neste Oilin 20 vuotta jatkunutta mainosyhteistyötä Suomen MM-rallin kumppanina. Perusideana tapahtumassa oli laittaa vanhoja suomalaisia rallikuskeja ajamaan nykyaikaisilla WRC-autoilla tämän hetken huippukuskeja vastaan. Yleisölle avoin tapahtuma keräsi paikalle järjestäjän arvion mukaan jopa 20 000 kiinnostunutta silmäparia.

_MG_9779

Tapahtuma oli alusta lähtien tunnelmaltaan rennon kilpailuhenkinen. Lehdistötilaisuudessa legendat vitsailivat vähäisistä testimääristä. Esimerkiksi M-Sportin Fiesta WRC:llä ajanut Tommi Mäkinen kertoi saaneensa riittävästi kokemusta tähän kilpailuun, kun ajoi Fordilla kilpaa vuonna 1994. Itse rataan kaikki kuskit pääsivät tutustumaan viiden minuutin harjoitusvuorolla ennen kilpailun alkua.

_MG_9920

Ajoa radalla riitti katsottavaksi asti kymmenen kuljettajan toimesta. Etenkin harjoitteluajon aikana kuljettajat innostuivat leikittelemään ja viihdyttämään yleisöä autoillaan renkaiden lämmitysalueella ja 360 asteen ympyrässä. Tyylikkäitä donitseja ja sinistä savua riitti varmasti kaikille paikalla olleille.

_MG_0294

Täysin oman mausteensa päivään toi Juha Kankkusen paikalle tuoma vanha B-ryhmän Audi quattro S1. Kyseisen auton ottaminen ajoon ei ole aivan yksinkertainen asia, sillä käytännössä se vaatii aina auton tekniikan huolellisen läpikäymisen. Kankkusen mukaan autoon oli tehty noin 15 000 euron huolto sen saamiseksi paikalle. Anekdoottina mainittakoon, että tätä näytösajoa varten tehot oli rajoitettu vain 550 hevosvoimaan moottorin säästämiseksi. Sekin teho tosin riitti varsin ripeään etenemiseen.

_MG_0643

Varsinaisissa kilpailusuorituksissa jokainen kuljettaja pisti parastaan. Tiukat käännökset ja suorilla varsin kovaksi nousevat nopeudet tekivät kokonaisuudesta haastavan. Kokemus ei tällä kertaa auttanut legendoja, vaan paremmin autonsa tuntevat nuoremmat kuljettajat menivät menojaan.

Finaalissa vastakkain asettuivat Hyundailla ajanut Marcus Grönholm ja Citroën-kuljettaja Mads Östberg. Hienon päivän nopeimman kuljettajan titteli meni lopulta norjalaiselle Östbergille. Taakse jäivät muun muassa MM-sarjan kärjessä tällä hetkellä ajava Sébastien Ogier ja toisella sijalla oleva Jari-Matti Latvala.

_MG_0709

Kokonaisuudessaan Helsinki Battle oli hieno osoitus lajin herättämästä kiinnostuksesta. Tämänkaltaiset hyvin järjestetyt ja yleisöystävälliset tapahtumat ovat omiaan parantamaan lajin mainetta ja turvaamaan niiden tulevaisuuden. Samaa mieltä asiasta tuntuivat olevan niin järjestävä osapuoli kuin kilpailuun osallistuneet kuljettajat ja tallien johtajat.

Jyväskylässä ajettava Neste Oil Ralli puolestaan startataan tänään. Kauden kovavauhtisimmassa rallissa on pitkän tauon jälkeen mukana myös legendaarinen Harjun erikoiskoe, joka ajetaan keskellä Jyväskylän kaupunkia. Tämän nostalgisen erikoiskokeen lisäksi mukana on luonnollisesti tuttuja pätkiä, joilla sora ja autot lentävät. Voit seurata kilpailun tapahtumia Neste Oil Rallin sivuilta

2 Comments on “Neste Oil Ralli Helsinki Battle

  1. Tän tapaisia tapahtuma voisi olla suomessa enemmänkin, edellinen oli silloin pari vuotta sitten se Helsinki Motorsport Weekend.

  2. Olemme ehdottomasti samaa mieltä! Hyvin järjestetyille tapahtumille riittää aina kävijöitä, oli sitten kyseessä moottoriurheilutapahtuma tai autonäyttely. Esimerkiksi edellisen kerran 2007 järjestetyn Helsinki Motor Shown ottaisimme ilolla takaisin vuosittaiseen kalenteriin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: