Bella Italia 2014

Tapahtui viikko sitten: Ohitse kauniiden kotimaisten järvien taitoimme matkamme upeaan Mustialan kuninkaankartanoon. Saapasmaan autokannan vuotuinen kokoontuminen kulkee nimellä Bella Italia ja sopivaksi kesälauantaiksi oli valikoitu tänä vuonna 18.07. Valitettavasti Lamborghini puuttui juhlista.

BellaItalia_5287

Kuninkaankartano on perustettu vuonna 1556 ja tarjoaa upeat puitteet paitsi valokuvaamiseen, myös seurusteluun ja ajanviettoon. Päivä sujuu huomattavasti rattoisammin heti keskiajan jälkeen rakennetussa ympäristössä, kuin messuhallissa tai isolla parkkipaikalla. Piknik pihan suurilla viheralueilla onkin suosittu (ja suositeltava) keino nauttia Bella Italian tunnelmasta.

BellaItalia_5296

Alfa Romeo kattoi pöytää etunenässä hieman tuoreemmilla 156 ja 166 -malleilla, joista monessa keulalla makasi kuusisylinterinen sinfoniaorkesteri. Olikin ilo nähdä tapahtumassa näinkin kattavasti juuri youngtimer-kalustoa. Kauniita 60-luvun malleja oli myös hyvin näytillä. Siinä missä spider esiintyi tuttuna hahmona, voi lisähuomiona mainita uuden pikkusuperauto Alfa Romeo 4C:n näyttäytyneen myös paikalla.

BellaItalia_5341

Ferrari-kanta oli tänä vuonna verrattain modernia. Toisaalta 512 TR ja 355-mallien läsnäolo varmisti, että myös 80- ja 90-luku oli hoidossa. Viimeistään Ferrari 360 Challenge Stradalen näkeminen jätti leveän hymyn suupieliin. Se ei tosin sijainnut näyttelyalueella, vaan yleisöparkkipaikalla. 360 ja 430 olivat edustettuna useammankin auton voimin.

BellaItalia_5313

Fiatin primo piatto keskittyi 500- ja 600-sarjaan. Osaa oli ryyditetty Abarthin kautta, ja toisia taas ei. Pieni ja kaunislinjainen 850 Coupé keräsi allekirjoittaneen huomion pitkäksi aikaa. Ilahduttavan paljon näkyi myös erinäisiä Abarth -logoilla tai -teksteillä varustettuja ajoneuvoja.

BellaItalia_5333

Lancia -osastolta voi todeta löytyneen useamman Delta Integralen. Tarjolla oli sekä punainen, että valkoinen yksilö Martini -teippauksin. Hienon kontrastin tarjosivat enemmän katuauton näköiseksi jätetyt yksilöt. Sillä ei ole merkitystä, millaiseksi Delta Integrale on teipattu tai maalattu. Se on luokittelumalli ralliin, ja se kertoo hyvinkin pitkälti koko tarinan.

BellaItalia_5304

Matkan opetuksena toimi kuitenkin tämä auto. Lancia Dedra Integrale. Yhdistelmä eleganssiin tähdännyttä perhesedania voitokkaalla rallitekniikalla saa sukat pyörimään jalassa. Delta Integralesta lainattu neliveto ja kaksilitrainen turbomoottori ovat kätevä apu, kun on talvella hieman suurempi kiire lähikauppaan. Tähän pystyvät vain Italialaiset.

 

One Comment on “Bella Italia 2014

  1. Päivitysilmoitus: Kesän 2015 tapahtumakalenteri | Ajakaamme.net

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: