Neste Oil Ralli 2014

Jyväskylän MM-ralli päästiin tänä vuonna viemään läpi helteisessä säässä. Tunnelma oli koko viikonlopun hieno ja jännitystä riitti loppuun saakka rehdin kilpailun merkeissä.

Mukaan mahtui myös historiaa. Edellisen kerran vuonna 1998 ajettu Harjun erikoiskoe nimittäin palasi kilpailuun. Ensimmäisenä iltana Harjun paluuta juhlistettiin vanhojen aikoinaan pätkää ajaneiden ralliautojen näytösajolla. Mukana olivat Mercedes-Benz 220 S, Saab 96 Monte Carlo, Morris Mini Cooper, Ford Cortina GT, Renault 8 Gordini, Talbot Sunbeam Lotus, Audi quattro, Ford Sierra RS Cosworth ja Mitsubishi Galant VR4.

_MG_9342

Paluu Harjulle myös palautti vanhempien rallinkävijöiden mieleen ikävän onnettomuuden vuodelta 1996. Silloin ralliauto syöksyi yleisön joukkoon vahingoittaen 32 henkilöä ja aiheuttaen yhden katsojan kuoleman. Tämän jälkeen erikoiskoe ajettiin vielä kahtena vuonna, mutta sen jälkeen se jäi pois Jyväskylän rallista.

_MG_9930

Kokonaisuudessaan MM-sarjan vauhdikkain ralli meni varsin puhtaasti läpi ilman suurempia ongelmia tai onnettomuuksia. Kilpailu oli tiukkaa loppuun saakka ja sunnuntain kolmelle viimeiselle erikoiskokeella lähdettiin kärkikaksikon ollessa alle neljän sekunnin päässä toisistaan. Huikeaa tasaisuutta ottaen huomioon, että kilpaa ajettuja kilometrejä kertyi yhteensä noin 360. Paviljongin screeneiltä suorana näytetty rallilähetys viimeiseltä erikoiskokeelta sai tuhannet ihmiset hiljenemään jännityksestä. Latvalan ylittäessä maaliviivan voittoon riittävällä ajalla ihmismassa yltyi suosionosoituksiin.

_MG_1377

Huoltoparkissa voittajaa oli vastassa niin hurraava yleisö kuin sampanjaa päälle ruiskuttava tallihenkilökunta. Huojentuneelta ja rentoutuneelta vaikuttanut Latvala otti kotikisastaan ansaitsemansa erittäin makean voiton.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: