Manuaalivaihteinen Cayman GT4 tuotantoon

Viikon iloiset uutiset jatkuvat ja tällä kertaa kaikuu Weissachista. Kilpaurheilusta, superautoista ja GT-mallimerkinnöin varustetuista Porschen tuotteista vastannut Motorsport-osasto on nimittäin päästetty seuraavan auton kimppuun. Porsche 918 Spyder ja 911 GT3 kuuluvat kyseisen osaston viimeisimpiin katulaillisiin tuotoksiin, ja nyt seuraa ensimmäinen GT-sarjan Cayman. Komeus kajahtaa markkinoille nimellä Porsche Cayman GT4.

P15_0062_a4_rgb

Ulkoapäin auton erottaa kesymmistä virkaveljistään helposti valtavasta takasiivestä, kylkien ilmanotoista, keulan aggressiivisemmasta ilmeestä ja 911 GT3-mallin vanteista. Porschen mukaan yhtäläisyydet suuremman ja tehokkaamman takamoottori-GT3:n kanssa eivät rajoitu ainoastaan vanteisiin, sillä alustaan niitä on lainattu enemmänkin.

Moottori pohjautuu nykyisen 911-generaation S-mallien 3.8 litraiseen ja 400 hevosvoimaiseen moottoriin, jolle Cayman GT4:n tapauksessa luvataan 385 hevosvoiman suorituskyky. Kuusivaihteinen manuaali on ainoa vaihtoehto voiman välittämiseksi tiehen. Mikäli Cayman GTS ja 911 GTS-mallit toimivat jonkinlaisena arvailupohjana voi kuusisylinterisen vastaiskumoottorin äänimaailman odottaa olevan vähintäänkin kunnossa.

P15_0066_a4_rgb

Sisätiloja hallitsevat Alcantara ja koristetikkaukset. Mainittavana elementtinä toimii myös hieman 918 Spyderin suuntaan ulkonäöllisesti päivittynyt ohjauspyörä. Hiilikuitulujitteiset kuppipenkit on harmillisesti valittava vielä lisävarustelistalta, vaikka vakiovarusteiset sporttipenkitkin riittävät kohtalaisen pitkälle. Porschen tarjoama Club Sport -optio on harvoin myöskään pettänyt odotuksia.

Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7

Kierros Nürburgringin Nordschleifea tulisi tällä autolla taittuman 7:40 minuutin aikaan, mikäli pysyy Porschen testikuljettajien perässä. Kiihdytys sataan kilometriin tunnissa kestää 4,4 sekuntia ja huippunopeutta autolla on mahdollista kerätä 295km/h. Jotain kulutuslukemiakin on tiedossa, mutta jätettäköön ne toisarvoisiksi tässä vaiheessa. Saksassa GT4 maksaa noin 85 tuhatta euroa, Suomen myyntihinta on vielä julkaisematta. Hinnan lisäksi meiltä uupuu ainoastaan ajokokemus GT4:n ratissa.

Kuvat: Porsche AG

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: