Focus RS vihdoin nelivetona

Maailmalta kuuluu iloisia uutisia. Uusi Focus RS on nimittäin vuosien odotuksen jälkeen neliveto.

Uuden RS:n moottoriksi on tulossa muunneltu 2,3-litrainen nelisylinterinen EcoBoost, joka nähdään pienempitehoisena muun muassa uuden Mustangin keulalla. Tehoa löytyy vähintään 320 hevosvoimaa ja kierrosrajoitin jää nykyautoille tyypillisesti hieman alas 6 800 minuuttikierrokseen.

Äkkiseltään voisi jäädä ikävöimään edellisen RS:n viisisylinterisen moottorin äänimaailmaa, mutta Evo-lehden videossa 8:35 kohdalla tuleva ääninäyte kertoo huolien olevan turhia. Onneksi Ford ei ilmeisesti ole sortunut kaiuttimilla luotavaan äänimaailmaan.

Ford Focus RS
Nelivetojärjestelmä sisältää maksimissaan 30:70-voimanjaon lisäksi torque vectoringin taka-akselilla, jolloin Fordin mukaan 100% taka-akselille tulevasta voimasta pystytään siirtämään yhdelle takarenkaalle. Järjestelmä on lisäksi säädettävissä, jolloin mutkasta voidaan tulla ulos nopeasti ja neutraalisti tai ralliperinteitä noudattaen ovi edellä. Kuulostaa paperilla mystiseltä, joten jäämme odottamaan käytännön ajettavuutta. Ilmeisesti nämä vuodet eivät kuitenkaan ole kuluneet Escort Cosworthin nelivedon piirrustuksia etsiessä.

Subaru julkaisi viime vuonna uuden STI-Imprezan, mutta Mitsubishin Lancer Evolution -mallille ei näillä näkymin ole tulossa jatkajaa. Toivomme kuitenkin, että tämän autoluokan herääminen tapahtuisi uudelleen, ja Mitsubishikin päivittäisi sloganiaan Drive@Earthista edesmenneen Ralliartin Spirit of Competitionin -suuntaan.

Lisätietoa esim. Fordin lehdistötiedotteesta, Jalopnikin uutisesta ja Evo-lehden videosta.

Ken Block on saanut tämänkin auton menemään luisussa, tosin käsijarru vaikuttaa olevan videolla varsin kovassa käytössä.

Kuvat: Ford

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: