Pirteä pikkuleijona: Peugeot 208 T16 R5

Toimitus vieraili hieman ennen joulua Salo Racingin tiloissa Karkkilassa katsomassa moninkertaisen Suomen mestari Juha Salon uuden ralliauton rakentamista. Auton lanseeraustilaisuus järjestettiin helmikuun puolivälissä ja Ajakaamme.net oli luonnollisesti paikalla. Tapahtuma järjestettiin Saukkolan EK:lla Lopella, jossa oli mahdollisuus päästä myös kyytiin.

Virallisuuksien ja kahvittelujen jälkeen vedämme kypärät päähän ja vyöt kireälle. Tiukasti matalalle sijoitettuun penkkiin sidottuna näkyvyys eteenpäin on varsin rajoittunut. Säätömahdollisuuksia ei tällä kertaa ole tarjolla, vaan nyt on tyytyminen kartturille säädettyyn paikkaan.

Kiihdytyksessä pitoa riittää ja vauhti nousee ripeästi 280 hevosvoiman voimin. Heti erikoiskokeen alussa olevassa hypyssä auto irtoaa tiestä ja kierrokset käyvät rajoittimella. Alastulon pehmeys hämmästyttää ja matka jatkuu ilman minkäänlaista dramatiikkaa. Jarrutuksissa piikkirenkaat pysäyttävät auton kohtuullisesti, mutta Juhan mielestä pitoa ei tunnu olevan ollenkaan.

Mutkissa mennään pitkää ja leveää luisua ja paikoin kääntymisen helpottamiseksi Salon käsi käy myös käsijarrukahvalla. Takasuoralla vaihteet selataan läpi ja vauhtia on vähintäänkin kiitettävästi tien leveys ja liukkaus huomioiden. Suoralla on myös muutama hyppy, joissa alustan toiminta jälleen tekee vaikutuksen.

Erikoiskokeen loppu häämöttää jo. Tätä hauskuutta olisi voinut ottaa muutaman kierroksen lisääkin, mutta tällä kertaa siihen ei valitettavasti ollut mahdollisuutta.

Palaamme seuraavan kerran Juha Salon ja Peugeotin pariin Seinäjoella ajettavan SM-rallin yhteydessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: