Koeajossa Alfa Romeo Giulietta QV

Alfa Romeon tuorein neliapilalogoa kantava malli on jäänyt tulevan Giulian julkaisun varjoon. Paperilla uutta Giuliettaa katsoessa siihen onkin ehkä syytä – ulkonäkö ja ominaisuudet eivät juuri poikkea edeltäjästään.

Toisaalta, miksipä muuttaa jo alunperin hyvin onnistunutta muotoilua. Vaikka kasvojenkohotuksen saaneen Giulietta QV:n ulkonäkö ei poikkea liiemmin aiemmasta, lopputulos on kuitenkin erittäin kaunis.  Suurin osa tasaisen harmaista kilpailijoista joutuu suorastaan häpeämään Alfan varjossa.

DSC_1195

Mitä tuon tutun kolmion mallisen säleikön taakse sitten kätkeytyy? Voimanlähde on nyt sama 4C-urheiluauton kanssa – tämä ei tosin tarkoita kuin viiden hevosvoiman lisäystä aiempaan malliin. Kiihdyttäessä moottorista johdetaan ohjaamon puolelle kurnuttavan kaasutinmoottorin fiiliksiä tuovaa moottoriääntä, joka jää kuitenkin teennäisen kuuloiseksi. Varsinkin vanhoihin V6-moottoristen Alfojen sinfoniaan verrattuna tuunatuilla neloskoneen äänillä ollaan pahasti alakynnessä.

DSC_1185

Myös vaihteisto on sama kuin 4C:ssä. Alfan käyttämä kaksoiskytkinautomaatti vaihtaa vaihteiston alkuperä tiedostaen hämmästyttävän pehmeästi. Urheilullisemmassa ajossa jää kaipaamaan jopa hieman terävämpiä ja rivakampia vaihtoja, joten automaattimoodista siirtyy herkästi käyttämään vaihteen takana olevia läpysköitä.

DSC_1207

Valitettavasti aiempaa Giuliettaa vaivannut huono ohjaustuntuma on jäänyt riivaamaan myös tuoretta mallia. Ohjausvaste ja tuntuma ovat ikävän laimeita mutkatiellä ajelusta nauttimiseen. Tämä on harmillista, sillä muuten Alfa tuntuu varsin ketterältä. Se kääntyy hienosti etuvetoiseksi ja balanssi jarrutuksissa sekä mutkista kiihdyttäessä on kohdallaan. Etutasauspyörästön lukko ei kuitenkaan ole parhaimpien kilpailijoiden tasalla, ja tiukoista kurveista aggressiivisesti kiihdyttäessä sisempi etupyörä merkitsee herkästi reviirinsä asfalttiin.

DSC_1203

Mutkatien varrella olevan kahvilan pihassa Giulietta vetää kuitenkin pidemmän korren kuin yksikään kilpailijansa. Sen muotoja ja yksityiskohtia kelpaa ihastella aurinkovarjon alla espressoa hörppiessään. Etupuskurin tutut Alfa-piirteet, tasaiset ja kahvattomat takaovet sekä upeasti muotoiltu perä keräävät parhaiten huomion – näyttävän Rosso competizione -erikoisvärin ohella.

Ei sikäli, että asiat Giulietan sisällä olisivat yhtään sen huonommin, vaikka kokonaan mustaksi valitut materiaalit eivät tee täyttä oikeutta sisustalle. Onneksi muutamat yksityiskohdat kruunaavat sisustastan – Alfa-logoilla varustetut nahkaistuimet ja ohjauspyörä näyttävät suorastaan upeilta.

Uudistetusta Giulietasta huomaa kuitenkin, että varsinaiset paukut on laitettu tulevaan Giuliaan. Tämä ei ole ihme, sillä Alfa kaipaa kipeästi lisää automalleja nykyisen Giulietan ja 4C:n rinnalle.

Giulietta on kuitenkin edelleen mukavan erottuva vaihtoehto pikkuautoksi. Toivottavasti Alfan tehomallien neliapilalogo tuo merkille onnea myös tulevaisuudessa: merkin harrastajamääristä voi nimittäin päätellä sen, että jotain Alfalla on vuosien saatossa osattu tehdä oikein.

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde  Moottori: 1 742 cm3 rivi-4, turboahdin. Teho: 177 kW (240 hv) @ 5 750 1/min. Vääntö: 340 Nm @ 2 000 1/min. Vaihteisto: 6-vaihteinen kaksoiskytkinautomaatti. Omamassa: 1 395 kg. Suorituskyky: 0-100 km/h: 6,0 s, huippunopeus: 244 km/h. Renkaat: 225/40 R18 Pirelli P-Zero Rosso. Päästöt: Yhdistetty EU-kulutus ja CO2: 7,0 l/100km ja 162 g/km. Hinta alkaen: 43 995 €

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: