Kadulla nähtyä: Lexus LFA

Superautojen ehdottomaan eliittiin kuuluu myös Lexus LFA. Annamme erityismaininnan siitä, että moderniksi laitteeksi se on tehty harvinaisen vanhalla reseptillä: korkealle kiertävä vapaasti hengittävä V10, etukeskimoottori, takaveto sekä taakse sijoitettu vaihdelaatikko. Toki näistä viimeisin on automatisoitu sekventiaalivaihteisto, mutta sekin varsin poikkeava ratkaisu kaksoiskytkinvaihteistoihin verrattaessa.

Ring_LFA_01

Moottorin kierrosrajoitin astuu vastaan 9000 minuuttikierroksen kohdalla ja huipputeho (560 hevosvoimaa) saavutetaan kierroslukumittarin neulan osoittaessa lukemaa 8700 – neula on tässä tosin digitaalinen. Moottorin tilavuus on noin 4,8 litraa, joten kymmenensylinterisen huippukierrokset ovat vähintään vaikuttavat. Voimme myös hyvällä omallatunnolla kertoa, että äänimaailma on kunnossa. Tämä yksilö bongattiin Saksasta Nordschleifen yksisuuntaiselta ja maksulliselta tieosuudelta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: