Viimeinen BMW M3 Coupé

Viimeinen M3 coupé

Eilinen, 5.7.2013, merkitsi historiallista tapahtumaa BMW:n historiassa. Viimeinen kaksiovinen M3 Coupé valmistui. Tämä merkitsee oletettavasti loppua niin vapaastihengittäville M-malleille, mutta myös M3:lle sen aidoimmassa muodossa.

Luokittelusyistä valmistetun alkuperäisen E30 M3:n kori oli kaksiovinen . Erittäin rajoitettuna eränä valmistettiin joukko Cabriolet-versiota. Vasta seuraavan sukupolven E36-korissa M3:n pystyi tilaamaan myös neliovisena sedanina. Henkilökohtaista suosikkiani, viimeistä rivikuutosella varustettua E46 M3:a tehtiin vain Coupéna ja Cabrioletina.

E92-koodilla tunnettu nykyinen V8-moottorinen M3 Coupé julkaistiin vuonna 2007, ja mallisto sai nopeasti rinnalleen paitsi Cabrioletin myös E90-korina tunnetun sedan-muunnoksen.

Hetkinen, miksi sitten M3 Coupén loppu? Nykyinen F30-korin 3-sarja on ollut tuotannossa jo hetken, ja aika M-mallille alkaa olemaan kypsä. Suuressa viisaudessaan BMW on päättänyt nimetä kolmossarjaan perustuvan Coupén 4-sarjaksi. Näin saadaan profiloitua Coupea ja tulevaa Cabrioletia perhemalleja arvokkaammaksi. Nokkela idea, mutta miettivätköhän sen keksineet lainkaan coupe-korista M-mallia?

BMW M4? Siitä tulee mieleen brittiläinen moottoritie ja kivääri, ei ostokyvyn rajoilla oleva unelma tai moottoriurheiluikoni. Meniköhän nyt ihan putkeen?

Kuva: BMW AG

One Comment on “Viimeinen BMW M3 Coupé

  1. Päivitysilmoitus: Koeajossa: BMW M4 | Ajakaamme.net

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: