Porsche Museo: 50-vuotta 911

Porsche-museo

Myös Porschen museo Stuttgartissa, Zuffenhausenin tehtaiden läheisyydessä, juhlistaa näkyvästi ikonimallin pitkää taivalta urheiluautojen kärkikastissa. Erikoisnäyttely on esillä aina syyskuun loppuun, joten vielä ehtii ajaa Saksaan. Mikäli muuten saapuu asiaankuuluvasti 911-mallilla, niin pääsylippukin on ilmainen. 

DSC_2971

Porsche julkisti uuden 901-mallin Frankfurtin autonäyttelyssä vuonna 1963.  Se syntyi korvaamaan 356-mallia. Tärkeimpinä uudistuksina tarjoiltiin kaksi lisäsylinteriä vastaiskumoottoriin, viisi mittaria kuljettajan näkökenttään sekä pituuden kasvua seuranneet paremmat tilat. Auton nimi jouduttiin kuitenkin vaihtamaan. Peugeot ilmoitti omaavansa oikeudet kolminumeroisiin yhdistelmiin, joissa nolla sijaitsee keskellä. Jälkikäteen voi todeta, ettei se ainakaan haitannut tätä urheiluautoa.

DSC_2994

Hieman reilu kymmenen vuotta myöhemmin oli ensimmäisen turboahdetun 911-sarjatuotantomallin vuoro. Vuonna 1989 siitä valmistettiin vielä kymmenen kappaleen numeroitu erä  Turbo S –malleja Ranskaan. Näissä oli vuoden 1978 päivityksen yhteydessä tullut 3.3 litrainen moottori, jonka teho oli nostettu 330 hevosvoimaan.

DSC_3005

Viimeinen ilmajäähdytteisellä boxerimoottorilla varustettu 911-sukupolvi tuntee tehtaan sisäisen mallimerkinnän 993. Vaaleansininen yksilö on erittäin haluttu RS 3.8 Clubsport. Mallitarkenteeseen oikeuttavat mm. riisuttu sisusta, hitsatut turvakaaret sekä rata-ajoon sopivat kuppipenkit.

DSC_3022

Myös takamoottori-Porschen neljättäkymmenettä syntymäpäivää tarjoiltiin erikoismallin muodossa. Porsche 911 Carrera 3.6 ”40 Jahre 911” oli kutsumanimi vesijäähdytteisellä vastaiskumoottorilla varustetulle juhlakalulle vuonna 2003.

DSC_3036

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: