Kesän 2014 tapahtumakalenteri

Concours d'Elegance 2013

Suomen kesän pituudesta voi olla mitä mieltä tahansa, mutta ainakin lähes joka viikonlopulle löytyy menoa. Autoharrastajille tilanne on yllättävän hyvä. Jos haluaa kiertää kaikki mahdolliset tapahtumat ei turhaa aikaa kissanristiäisille tai muille sukujuhlille juuri jää.

Kauden ensimmäinen, mutta ei lainkaan pienin tapahtuma on 3. – 4. toukokuuta Lahdessa pidettävä Classic Motorshow. Erityisesti vähän vanhemman kaluston esittelyyn keskittyvän näyttelyn teema vuonna 2014 on “Unelmia”, joten näytillä lienee paljon tavallista harvinaisempaa kalustoa perinteisten harrastekerhojen lisäksi. Yli 30-vuotiailla autoilla ajeleville löytyy harrasteautoparkki messukeskuksen edestä.

Toukokuun 24. starttaa viime vuosien mielenkiintoisin autokokontuminen pääkaupunkiseudulla: Sportscar Breakfast Club, SBC. Suunnilleen joka toinen lauantaiaamu kokoontuu parhaimmillaan toista sataa urheiluautoa Moottorikahvilan pihalle Sipoon Nikkilässä. Merkkiin tai hintalappuun ei tapahtumassa katsota, riittää että ajokki on lähtökohtaisesti puhdas urheiluauto. SBC:n muut kokoontumiskerrat ovat 7.6, 28.6, 12.7, 26.7, 9.8 ja 23.8. Viimeisessä kokoontumisessa on mukana myös perinteinen mutkatieajelu.

24-25. toukokuuta järjestetään pitkin Pirkanmaata kiertävä Mama’s Classics. Ajamiseen keskittyvä tapahtuma on värikäs poikkeus autokokoontumiin. Ennalta määrätyn reitin varrella suoritetaan tehtäviä valokuvien perusteella, sekä osallistutaan muutamiin lyhyisiin autonkäsittelykokeisiin. Tapahtuma on erityisesti suunniteltu klassikkoautoystävälliseksi, mutta minkäänlaisia rajoitteita osallistumiseen ei ole.

Tunnelmaa Nikkilän Moottorikahvilan pihalta

Sportscar Breakfast Clubin tunnelmaa Nikkilän Moottorikahvilan pihalla.

Kesäkuun 15. päivä on tarjolla harvinaisempaa herkkua Turun Kakskerran saarella. Concours d’Elegance kokoaa laajan joukon erittäin kauniita ja korkeatasoisia autoja vehreään Harjattulan kartanon ympäristöön. Vaikka varsinaiseen concourse-kisaan osallistuva eliitti koostuu jalosukuisista ja moitteettomassa kunnossa olevista klassikoista, ottaa tapahtuma lämpimästi tavallisiakin urheilu- ja museoautojakin.

Heinäkuu on kiistämättä koko kesän kiireisin, sillä italialaisten autojen ystävät järjestävät 19.7 idyllisen Mustialan Kartanon ympäristössä suuren kokoontumisen, Bella Italian. Nimensä mukaisesti tapahtuma kerää kokoon kaikkea sympaattisesta Fiat 600 Multiplasta moderneihin Ferrareihin. Unohtamatta tietenkään Alfa-Romeoita tai Lancioita.

Heinäkuun 26. päivä voi pääkaupunkiseudulla koeka hieman Neste Oil Rallyn tunnelmaa Hietalahdenrannassa. Neste oil Rally Battle kokoaa kaupunkitunnelmaan mm. Hyundain rallitiimin sekä  Jari-Matti Latvalan ja Sébastien Ogierin Volkswagenilta. Uusien tähtien lisäksi paikalla on myös erittäin kovia tekijöitä kansallishistoriastamme: Alén, Mäkinen, Kankkunen ja Grönholm.

Varsinainen Neste Oil Rally Finland starttaa 31.7 Lankamaan erikoiskokeelta Jyväskylän koillispuolelta. Keskuspaikkanaan Jyväskylän Pavilijonkia pitävää rallia kestää neljä päivää aina sunnuntaihin asti. Mukana on mm. Kakaristo, variaatio legendaarisesta Ouninpohjasta, sekä pyrkimys ajaa pitkästä aikaan Jyväskylän keskustassa yleisöerikoiskoe Harjun EK.

Kesän ehkä hienoin merkkikerhotapahtuma on Porsche-kerhon järjestämä Porsche Club Festival. 23.8 kokoontuu Alastaron moottoriradalle toistasataa stuttgartilaista. Merkkiä harrastamattomatkin saavat autonsa hieman sivummalle parkkkiin ja pääsevät nauttimaan Porschen kirjavasta ja mielenkiintoisesta historiasta, sekä Porsche Racing Club Finlandin Sports Cup ja Porsche GT3 Cup Trophy osakilpailuista. Lisäksi radalla kisaa Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Lisätietoa:

Sportscar Breakfast Club 24.5 alkaen,  Moottorikahvila, Nikkilä, Sipoo

Mama’s Classics, 24-25.5.

Lahti Classic Motorshow 3-4.5. Lahden Messukeskus,

Concours d’Elegance 15.6. Harjattulan Kartano, Kakskerta, Turku

Bella Italia 19.7. Mustialan Kartano, Tammela

Neste Oil Rally Battle 26.7. Hietalahden tori, Helsinki

Neste Oil Rally Finland 31.7 – 3.8. Jyväskylä

Porsche Club Festival 2014 23.8. Alastaron Moottorirata

3 Comments on “Kesän 2014 tapahtumakalenteri

 1. Porsche-miehenä kannattaa laittaa Alastaron festivalin faktat kuntoon:
  Suomen Porsche Racing Club -sarjoista tapahtumassa ajaa PRCF Sports Cup ja Porsche GT3 Cup Trophy.
  Lisäksi vieraanamme on Porsche Carrera Cup Scandinavia.
  Tavoitteena saada +60 kilpa-Porschea radalle, ja siviilejäkin neljättä sataa.

  t.
  ,mattiP

 2. Päivitysilmoitus: Aamiaiseksi urheiluautoja | Ajakaamme.net

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: