Kesän 2015 tapahtumakalenteri

Ensimmäiset autotapahtumat ovat jo takanapäin, joten viimeistään nyt on aika tarkastaa kalenteri kesän tulevien tapahtumien osalta. Tärkeimpänä yksittäisenä tapahtumana Lahti Classic Motor Show on tämän vuoden osalta jo nähty. Samoin lämminhenkinen perhetapahtuma Mama´s Classics järjestettiin jo toukokuun puolella. Myös Sports Car Breakfast Club on aloittanut kahden viikon välein järjestettävän ohjelmansa. Tulossa on kuitenkin vielä useita hienoja tapahtumia.

Volvo, Fiat ja Porsche Concoursessa 2014

Fiat, Porsche, Volvo ja tunnelma: Concours d´Elegance

Jo tuleva viikonloppu 13.-14.6. on erittäin merkittävä Aboa Rally Storicon ja Concours d’Elegancen johdosta. Ensimmäinen on puhtaasti ajotapahtuma Concoursiin siirtyvälle kalustolle upeilla mutkateillä, sisältäen laadukkaat ruokailut. Jälkimmäinen on eräs kotimaan kesän upeimmista klassikkoautokokoontumisista.

Aamiaista ja kauniita urheiluautoja: Sportscar Breakfast Club

Aamiaista ja kauniita urheiluautoja: Sportscar Breakfast Club

Seuraava Sportscar Breakfast Club järjestetään tutusti Suomen Ilmailumuseolla 27.6. ja kyseinen tapahtuma onkin kuulunut toimituksen viikonloppuun useammin kuin harvemmin. Viime vuonna julkaisimme tapahtumasta Aamiaiseksi urheiluautoja katsauksen.

Maisemat koostuvat kartanosta ja Italialaisista autoista: Bella Italia

Maisemat koostuvat kartanosta ja Italialaisista autoista: Bella Italia

Heinäkuun puolella on Italian autokermaa tarjolla Bella Italian muodossa. Myös tästä tapahtumasta löytyy kirjoittamamme katsaus viime vuodeltaNeste Oil Rally Finland ei esittelyjä kaipaa. Se kuluu monen vähemmänkin autofanaatikoksi julistautuvan henkilön menovinkkeihin.

Katuautoja  ja kilpureita radalla ja parkissa: Porsche Club Festival

Katuautoja ja kilpureita radalla ja parkissa: Porsche Club Festival

Elokuussa peräkkäisinä viikonloppuina järjestetään Porsche Club Festival ja Urheiluautoilijat Vanajanlinnassa. Ylivoimaisesti Suomen suurin merkkikerhotapahtuma Porsche Club Festival tarjoilee vertaansa vailla olevan kattauksen Saksalaista urheiluautoa. Nähtävillä on tänäkin vuonna varmasti toista sataa katuautoa sekä lauantaina näyttävät Porsche Racing Club Finlandin ratasarjan kilpailut. Yleisölle suositeltavampi päivä onkin ehdottomasti juuri lauantai. Heti seuraavana viikonloppuna Hämeenlinnaan kokoontuu upea otanta urheiluautoja kauniin Vanajanlinnan ympäristöön. Aiemmin autoja on ollut lähes 200 ja kävijoita useita tuhansia.

Kesäkausi kurottaa vielä syyskuun puolelle Sports Car Club Helsingin järjestemällä Urheiluautonäyttelyllä, joka järjestetään Rautatientorilla aivan Helsingin keskustassa. Tapahtumalle on helppo povata suurta menestystä. Ajakaamme.net pyrkii raportoimaan osasta näistä tapahtumista, mutta parhaimmillaan ne ovat kuitenkin paikan päälle itse vaivautumalla.

Lisätietoa:

Sportscar Breakfast Club, alkaen 23.5. Suomen Ilmailumuseo Vantaa

Aboa Rally Storico 2015, 13.6. lähtö: Ravintola Haukilahden Paviljonki

Concours d’Elegance , 14.6. Harjattulan Kartano, Turku

Bella Italia, 18.7. Mustialan Kartano, Tammela

Neste Oil Rally Finland  30.7.-2.8. Jyväskylä

Porsche Club Festival 2015  22.-23.8. Alastaron Moottorirata

Urheiluautoilijat Vanajanlinnassa 29.8. Vanajanlinna, Hämeenlinna

Urheiluautonäyttely SCCH 5.9.Rautatientori, Helsinki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: