Nürburgring Touristenfahrten

Kosteus nousee näkyvästi tiestä, kun aamu sarastaa. Valkoinen Audi RS3 seisoo vielä Brünnchenin parkkipaikalla, kun taustalla BMW M135i suuntaa kohti radan sisäänkäyntiä. Nordschleife on avattu, sillä moottoreiden laulu kantautuu jo metsästä.

Nürburgringin pohjoislenkki on yli kaksikymmentä kilometriä pitkä yksisuuntainen maksullinen tieosuus Rheinland-Pfalzin osavaltiossa Saksassa. Kyseessä on eräs maailman upeimpia moottoriratoja, ellei jopa se kaikkein upein. Nordschleife palvelee todella usein yksityishenkilöitä tarjoamalla laillisen mahdollisuuden kaasunkäyttöön. Nopeusrajoituksia tällä tieosuudella ei luonnollisestikaan ole. Samalla radalla järjestetään myös fantastisia kilpaurheilutapahtumia, joiden seuraaminen on yhtä hyvä tapa nauttia The Ringinä tunnetusta pyhätöstä.

Aurinko kuivattaa yölliset sateet pois nopeasti, mutta tarkkana tulee olla. Metsän keskellä kulkevalla ja valtavin korkeuseroin varustetulla Nordschleifella on useita varjoon jääviä paikkoja, jotka ovat liukkaita vielä pitkään sateen jälkeenkin. Esimerkiksi Eiskurve on saanut nimensä juuri tästä – vapaa suomennos on jäämutka. Katselualueista maineikkain, Brünnchen, alkaa täyttyä katsojista puolen päivän tienoilla auringon paistaessa. Tämä siis yleisöpäivänä, kun rata on vapaa kenelle tahansa sinne haluavalle kuljettajalle.

Radasta voi nauttia joko omalla autollaan siellä ajamalla, Nordschleifelle tarkoitetulla vuokrattavalla ratakulkineella tai vain katsojana sivusta seuraten. Kaikki näistä piristävät kyllä paatuneemmankin autoharrastajan mieltä vielä pitkään reissun jälkeenkin. Varmaa on vain se, että illalla aterian ja oluen ääressä keskustellaan radasta, kierrosajoista ja mielenkiintoisesta autokalustosta. Sitä ei pääse ’Ringillä karkuun yrittämälläkään.

Moni ajosimulaattori kattaa nykyään Nordschleifen, sillä rata on muuttunut legendaksi. Gran Turismo -pelisarja ei kuitenkaan pysty välittämään korkeuseroja sellaisina kuin ne ovat. Ringillä ajettavia kilpailujakin voi seurata verkossa tai televisiosta, mutta todellinen tunnelma ei koskaan kulkeudu vastaanottimen toiselle puolelle. Edes ruoka ei maistu kotisohvalla yhtä hyvälle, kuin pienen sadekuuron jälkeen jossakin läheisen pikkukylän Adenaun mukavista ravintoloista.

Nürburgringiä ei voi sanoin selittää, se täytyy kokea.

Yksittäinen ratakierros maksaa 27 euroa

Lisää tietoa Nürburgringin kotisivuilta: http://www.nuerburgring.de

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: