Kadulla nähtyä: Porsche 911 GT3 RS 4.0

Porsche 911 myyntimäärät ovat kasvaneet valtavasti viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. 911 onkin aiempaa yleisempi näky katukuvassa. Autoon kiinnitetyt spoilerit ja ilmanohjaimet eivät varmuudella kerro suorituskyvystä. GT3 RS 4.0 on aivan eri maata. Se oli jo valmiiksi urheilulliseen 911 GT3 RS-malliin verrattuna vielä kevyempi, tehokkaampi ja nopeampi. Ainoastaan 600 kappaletta valmistettu RS 4.0 on äärimmäisen haluttava urheiluauto.
Ring_GT3_0661
Tehoa 911 GT3 RS 4.0 omaa 475 hevosvoimaa ja vähintään yhtä vaikuttava on vapaastihengittävästä moottorista saatu 460 newtonmetrin vääntö. Kuusisylinterisen vastaiskumoottorin tilavuus on mallinimen mukaisesti neljä litraa. Puntari asettuu tämän auton osalta lukemaan 1360 kilogrammaa.

Ring_GT3_0577

Nürburgringin Nordschleifella 911 GT3 RS 4.0 on saavuttanut kierrosajan 7 minuuttia ja 27 sekuntia. Koko 600 kappaleen erä myytiin loppuun ennen valmistuksen aloittamista. Hinnat ovatkin nousseet niin paljon, että GT3 RS 4.0 on nykyisin kalliimpi kuin uutena.

Sijoitus urheiluautoon voi toisinaan siis kannattaa myös rahallisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: