Veroparatiisi Alpeilla

BMW 323i & Flüela-Pass

Kuusi sylinteriä, takaveto ja coupé-kori on hyvä tapa suorittaa pyhiinvaellus yli Alppien. Entä jos tämä pitääkin tehdä opiskelijabudjetilla ja muutaman tuhannen euron autolla? Mikään ei ole mahdotonta kun ajakaamme.net pääsee asialle.

Ratsuksi tuli Saksasta ostettua kaikki vaatimukset täyttävä E36-korin BMW 323i Coupé. Matkan lähtöpisteenä toimi silloinen asuinpaikka Ludwigsburg, ja matkakumppanina oli tyttöystäväni. Syyskuu oli erinomainen aika lähteä reissuun, sillä paikalliset lomat alkavat olla jo ohi ja näin teillä on paremmin tilaa. Säät pysyvät pohjoiseen verrattuna kuitenkin suureksi osin lämpiminä ja kauniina.

Stuttgartin suunnalta (jossa Ludwigsburg siis sijaitsee) ehtii aikaisella lähdöllä yhdessä päivässä Alppien yli suoraan veroparatiisiin. Tämä monelle varsin tuntematon verovapaa alue tuntee nimen Livigno. Syksyllä bensiini lorahti tankkiin 1,16 euron litrahinnalla, ja tulipa ostettua myös pullo viskiä. Alkoholin ja tupakan tuontia on kylläkin rajoitettu, joten tavarasäiliö täynnä ei valitettavasti pääse pois. Tämä Pohjois-Italiassa sijaitseva kylä on lisäksi kaunis, ja upeiden ajoteiden ympäröimä. Paras toistaiseksi löytämäni pizzeria sijaitsee muuten juuri Livignossa, ja tottelee nimeä Mario´s.

Me emme yöpyneet veroparatiisissa. Vietimme muutaman tunnin ostoksilla ja syöden, sillä kiire oli jo majoitukseen. Sveitsissä asuva ystäväpariskunta kun lupautui lämminhenkisesti majoittamaan meidät kotiinsa. Kuusi sylinteriä oli laitettava töihin, jotta vielä saman päivän aikana ehdimme takaisin Sveitsiin. Onneksi tiet ovat tällä välillä henkeäsalpaavan upeita.

Bad Ragaz ei ole Sveitsin kuuluisin kylä, mutta sielläkin riittää nähtävää. Upea keskiaikainen parantava kylpylä on se nähtävyys, mutta myös kaupunki itsessään on hurmaava. Pieni kylä keskellä Alppeja ei yksinkertaisesti voi epäonnistua. Mikäli on matkalla hieman leveämmällä budjetilla, niin täältä löytyy myös tasoon sopiva hotelli. Huhujen mukaan Grand Resort Bad Ragaz -hotellin asiakas voidaan noutaa juna-asemalta Porschella – isompia matkatavaroita varten on sitten toinen auto ajelemassa perässä. Kuka sitä nyt Mercedes-Benz Vitolla haluaisi kyydin hotellille?

Kotimatka seuraavana päivänä tapahtui rauhallisissa merkeissä, tyytyväisin mielin reissua muistellen. Hymy pitkällä korvissa, kuutoskoneen murinoita välillä kuunnellen, palasimme Alppien keskeltä Saksan puolelle. Nuo Livignon välittömässä läheisyydessä sijaitsevat maisemat ja upeat ajotiet tarjoilevat huippunautintoa millä tahansa mittapuulla. Vaikka se Top Gearista tunnettu Stelvio Pass jäikin tällä kertaa ajamatta, niin esimerkiksi Flüela-Pass on fantastisen upea.

Bensa ja viski oli edullista, majoitus ilmainen sekä BMW maksoi muutamia tuhansia euroja. Kokisin että toiveet järkevästä budjetista tuli täytettyä. Kaikki muut odotukset ylittyivätkin sitten monin kerroin. Sekä määränpäätä, että matkaa voin suositella varauksetta, miksipäs en jopa autovalintaakin. Siitähän tässä lopulta on kyse: ajamisesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: