Matkan varrelta: 2015

On jälleen aika kiittää lukijoita kuluneesta vuodesta. Autojuttujen parissa liikkuessa kameroihin tarttuu jos jonkinlaisia ruutuja, joten tässä on jälleen kooste vuoden parhaista käyttämättömistä kuvista.

Ehkä jopa hieman yllättäen vuoden sykähdyttävimpiä kokemuksia oli DDR-kokoontumisajot ja niihin liittynyt Wartburg 311 koeajo. Vastaavaa tunnelmaa ei ole tullut vastaan vielä missään muussa autotapahtumassa. Eikä ajokokemustakaan voi verrata mihinkään 70-luvun jälkeen valmistettuun autoon.

BMW i8 voimala

BMW i8 osoitti, että hybrideissä on mahdollisuus erinomaisiksi urheiluautoiksi. Myös alle miljoonan euron hintaluokassa. Koeajoartikkeli autosta ilmestyy alkuvuonna 2016.

Norja 2015

Avolava ja ajamisen riemu harvoin kulkevat yhdessä, mutta kieltämättä iso ja huomattavasti meitä maastossa pätevämpi Nissan Navara toimi erinomaisesti Norjan ja Lofoottien kapeilla vuoristoteillä. Viikon reissun aikana valkoisesta lava-autosta muodostui todellinen tukikohta.

Ring_0013

Nürburgring on autokansalle kulttimaineensa johdosta jo lähes pyhiinvaelluskohde. Tänäkin vuonna siellä tuli jälleen käytyä, mutta ensi vuoden suunnitelmat ovat vielä auki. Kuvassa AvD-Old-Timer-Grand-Prix, joka ajetaan vuosittain elokuun tienoilla.

E39 juhannus

Vuoden eteerisimmistä ajokokemuksista vastasi juhannus, sillä kanssaliikkujat olivat joko sekavia tai loistivat poissaolollaan. Suomen autiot valtatiet tarjosivat monia hienoja hetkiä, mutta erityisesti mieleen jäi kuvan hetki, jossa epämääräisen kellonajan valo ja suora tie muistuttavat enemmän Lost Highwaystä kuin kotimatkasta

Porsche 924 ja Subaru BRZ jääradalla

Jääradalla näkee harvemmin eksoottista autokalustoa. Helmikuussa 2015 tilanne oli toinen. Suomen Urheiluautoilijoiden järjestämiltä jääratapäiviltä löytyi liukastelemasta lukuisten Porschejen lisäksi esimerkiksi TVR 350i ja Plymouth Valiant.

Mustang Avo

Mustangin EcoBoost sattoi jättää toimituksen kylmäksi, mutta onneksi Saksan aurinko lämmitti avoautoilijoita. Toimii.

Ralli-SM Seinäjoki 2015

Seinäjoen yöstä löydettiin todellista menoa ja meininkiä rallin SM-kisojen muodossa.

DSC_2686

Moottoriurheilu on muutenkin mahtavaa ja kuvassa vain eräs lukuisista toimituksen radalla ja radan varressa vietetyistä hetkistä: kuuden tunnin endurancekilpailu Alastaron moottoriradalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: