Kesän 2016 tapahtumakalenteri

On aika katsastaa kesän kalenteri autotapahtumien osalta. Suomen kesä on jälleen pakattu täyteen autotapahtumia, jotka toimivat erinomaisena tekosyynä karistaa pölyt harrasteauton harteilta. Tarkista kesän aikataulut jutun lopussa olevasta kalenterista, ja muista tehdä tilaa oikeille viikonlopuille.

 

Toukokuu tuntuu usein avaavan autoilukauden toden teolla. Lahti Classic Motor Show nähdään heti alkupuolella, teemanaan tänä vuonna sorateiden virtuoosit. Nimensä mukaisesti patonkimaan ajoneuvoihin painottuva Ranskalainen visiitti, lämminhenkinen perhetapahtuma Mama´s Classics sekä kesän ensimmäinen Sportscar Breakfast Club avaavat kuvainnolliset ovensa toukokuun loppupuolella.

 

Kesän toinen Sportscar Breakfast Club järjestetään samassa paikassa kuin ensimmäinenkin, Suomen Ilmailumuseolla, 11.6.. Bensiininhuuruinen aamiainen onkin kuulunut toimituksen viikonloppuun useammin kuin harvemmin. Toissa vuonna julkaisimme tapahtumasta katsauksen nimellä Aamiaiseksi urheiluautoja.

Kesän 2016 SBC-lauantait:
#1) 28.5. Mukana Lotus Finland ja Presco Oy.
#2) 11.6. Mukana Veho.
#3) 2.7. Mukana Vaunula Premium.
#4) 23.7.
#5) 6.8.
#6) 20.8. Mukana Sports Car Center SCC.FI.
#7) 3.9. Ohjelmassa Tyyliä teille -kirjajulkistus

 

Concours d'Elegance 2014

Kesäkuu on erittäin merkittävä jo pelkästään Aboa Rally Storicon ja Concours d’Elegancen johdosta. Aboa Rally Storico kulkee 18.6. upeita mutkateitä pitkin letkanaan lähinnä Concoursiin siirtyvää kalustoa. Jälkimmäinen taaseen löytyy heti seuraavana päivänä Turun Harjattulasta ollen eräs kotimaan kesän upeimmista klassikkoautokokoontumisista. Olemme kirjoittaneet myös Turun Concours -tapahtumasta muutama vuosi sitten.

 

Heinäkuun puolella tarjoillaan automaailman espressot Bella Italian muodossa. Myös tästä tapahtumasta löytyy kirjoittamamme katsaus toissa vuodeltaNeste Oil Rally Finland on tuttu ilman esittelyäkin, mutta tämän vuoden rallispektaakkelia odotellessa voi ihastella kuvasatoamme viime vuodelta.

 

Time Trial

Elokuussa Porsche Club Festival ja Urheiluautoilijat Vanajanlinnassa osuvat valitettavasti samalle viikonlopulle. Alastarossa järjestettävä Porsche Club Festival on ylivoimaisesti Suomen suurin merkkikerhotapahtuma ja siitä löytyy myös pienoinen kuvakooste radan puolelta. Samaan aikaan Hämeenlinnaan kokoontuu monen merkkisiä urheiluautoja kauniin Vanajanlinnan ympäristöön.

 

Lisätietoa:

Lahti Classic Motor Show, 7.-8.5. Lahden Messukeskus

Ranskalainen visiitti, 21.5. Viiala

Sportscar Breakfast Club, alkaen 28.5. Suomen Ilmailumuseo Vantaa

Mama´s Classics, 28.-29.5. Lempäälä

Concours d’Elegance , 19.6. Harjattulan Kartano, Turku

Bella Italia, 23.7. Mustialan Kartano, Tammela

Neste Oil Rally Finland  28.-31.7. Jyväskylä

Porsche Club Festival  27.8. Alastaron Moottorirata

Urheiluautoilijat Vanajanlinnassa 27.8. Vanajanlinna, Hämeenlinna

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: