Matkan varrelta: 2014

Vuoteen 2014 sisältyi paljon muutoksia Ajakaamme.netin kannalta. Lauri työllistyi Moottoriin, Markus freelanceriksi Helsingin Sanomiin, Aake julkaisi ensimmäisen kirjansa ja koko muukin joukkio alkoi tekemään autotoimittajan töitä freelancereina. Hyvä harrastus ei kai voisi paljoa paremmin palkita. Harrastustoimintaa ei kuitenkaan sovi unohtaa, joten lähes säännöllisellä päivitystahdilla sivuston kävijämääräkin ylitti 50 tuhatta.

Näihin kuukausiin mahtui tietenkin paljon hyviä hetkiä kameran takana. Siispä arkistot auki ja ruudut näytille.

Aloituskuva: Tesla Model S oli yksi vuoden vaikuttavimmista koeajoista. Huikea ja välitön voima oli jotain, mitä sähköautoon ei osannut aiemmin yhdistää. Yritimme saada auton kuvattua Aalto-yliopiston Teslakäämin vierellä, mutta se oli valitettavasti epäkunnossa. Onneksi saimme lopulliseen kuvaan lainaan toisen tilan ja huikean mallin.
Markus

BMW_M4-1

Yksi vuoden parhaista valokuvausmuistoista syntyi viimeisellä osallistumisella Ajakaamme.netiin. Lähdin Henrin matkaseuraksi kulttuurimatkalle Orimattilaan, joskin autovalinta saattoi vaikuttaa päämäärää enemmän läsnäolooni. Reissun alkua uhkasi kaatosade Helsingin yllä, mutta Mäntsälässä nautimme jo jylhien myrskypilvien dramatiikasta. Aurinko alkoi paistaa heti Mäntsälän jälkeen, mutta päivä kirkastui vielä Orimattilassa loistavien burgereiden ansiosta. Illan todelliset tähdet olivat kuitenkin omaa luokkaansa – auringon viimeiset säteet usvaisilla pelloilla tekivät hetkestä taianomaisen. Matkakumppanina ollut BMW M4 Coupé kruunasi päivän.
-Lauri

gt86_talvenmetsastys

Toyota GT86 oli toimituksen suosikkeja jo ilmestyessään. Saimme Laurin kanssa hienon idean helmikuisesta talvitestistä, mutta talven yllättäessä autoilijan poissaolollaan testi suli kirjaimellisesti käsiin. Kuvaksi alunperin suunniteltu lumilautahyppy auton kanssa toteutui hieman huonosti ilman lunta ja hyppyriä. Käteen jäi kuitenkin hauska roadtrip lunta metsästäen. -Markus

_MG_6998-Edit

Kauniit autot inspiroivat. F-typestä syntyi kaikista vuoden autoista eniten onnistuneita ruutuja. Erittäin rankasti käsitelty kuva ei totuutta kunnioita, mutta tekeminen oli hauskaa. Valkoisen Jaguarin käynnistysten kauaskantava murahtelu öisellä toimistoalueella herätti myös vartijan mielenkiinnon. Onneksi keskustelumme alkoi tutun äänen rauhoittavilla sanoilla: ”Auto ja toiminta näyttikin siltä, että te ootte varmaan asialla.” -Lauri

mikko_cayman_gts

Porsche on aina ollut lähellä sydäntäni. Voitte vain kuvitella innostuksen määrää, kun olin lähdössä reissuun ajamaan Boxsterin ja Caymanin GTS-malleja. Pari päivää Mallorcan aurinkoisissa maisemissa huikealla urheiluautolla oli todella mieleenpainuva reissu, jonka kruunasi itsensä Walter Röhrlin mukanaolo. -Mikko

Mercedes-Benz S 500 Coupé

Olin kutsutusti kuokkimassa auton kuvauksia Hovimäki-televisiosarjastakin tutun Brinkhallin kartanon edustalla. Kartanot ja isot mersut ovat luonteva pari, erityisesti kesäauringon laskiessa. Taidekuvamaisessa ruudussa tutkiskelinkin ennen kaikkea tätä edustusauton ja yläluokan suhdetta. -Aake

SubaruSTI-1

Edelliset isolla takaspoilerilla varustetut Subarun tehomallit ovat aina puhutelleet minua. Autoissa yhdistyy hieno historia rallipoluilta sekä viime vuosina radalle suuntautunut kehitys. Uusimmassakin Subarun WRX STi -mallissa ulkonäkö on varsin räväkkä ja pellin alta löytyy tuttu bokserinelonen. Lisäksi Subaru tarjoaa fiilistä huomattavasti enemmän kuin useat sitä nopeammat autot. -Mikko

jaguar_f-type_porvoo

Uhkaavasta varoituskyltistä huolimatta päätimme kuvata Henrin kanssa uuden Jaguar F-Type Coupén porvoolaisen venevajan edustalla. Riski kannatti, sillä paikallinen yrittäjä kiinnostui autosta ja valokuvaussessiostamme. Hetken päästä olimmekin jo tutkimassa huollossa ja korjattavana olleita vuosikymmeniä vanhoja upeita puuveneitä, joista pisin oli liene yli 15-metrinen. Porvoo kesäkaupunkina – toimitus suosittelee! -Markus

Porsche944_Fuchs

Leveän hymyn huulille saatteli myös harrasteautoni Porsche 944 uudet alumiinivanteet. Kuusitoista tuumaa ja auton ikään sopiva ulkoasu palautti Porscheni 80-luvulle. Tästä laitteesta on muuten tulossa koeajo Ajakaamme.nettiin vuonna 2015. -Henri

Mercedes-Benz A 45 AMG

Turun kirjeenvaihtajana osuin kerrankin paikalle Helsinkiin A 45 AMG:n koeajon aikaan. Porkkalan seudulla tapahtunut keväinen koeajolenkki vakuutti auton menohaluista eikä tehokkaampaa iPhone-laturia ole tullut vuosien varrella vastaan. Valitettavasti kameravalintani ei ollut erityisen osuva liikkuvien kohteiden kuvaamiseen: käsitarkenteinen mittaetsinkamera ja hidas sarjakuvaus tarkoittivat, että kuva täytyi suunnitella etukäteen ja napata auton ollessa oikeassa kohdassa. Hauskaa oli silti ja kuviakin saatiin. -Aake

Porsche930

Lapsuudenhaaveiden toteuttaminen lienee korkealla jokaisen tehtävälistalla. Ajoneuvopuolella ne vain niin kovin monesti päätyvät pettymyksiin, kun se unelmien auto ei olekaan odotusten arvoinen. Porsche 930 turbon koeajosta ei voi sanoa samaa. Kämmenet todella hikosivat ja kaikki odotukset täyttyivät. Henkilökohtaisesti kyseessä oli kiistatta vuoden 2014 kohokohta. -Henri

RC-versio Lancia Delta HF Integralesta

Kesäkuussa tuli tilaisuus kuvata erään RC-autoharrastajan treenisessiota. Vaikka tietyt autokuvaamisen perusteet pätivätkin pienoiskoossa, asettivat ergonomia ja autojen suhteellinen nopeus ihan omanlaisiaan haasteita. Hauskan kuvausillan päätteeksi kamerassa oli kuitenkin sen verran onnistuneita ruutuja, ettei tarvinnut itkeä. Tähän aiheeseen palataan vielä. –Aake

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: